Weite Oldenziel vooraan in Bronneger

Share
  • 8 november 2010 17:48

door: redactie, 8 november 2010 17:48

BRONNEGER – Springruiter Weite Oldenziel was zaterdag goed op dreef tijdens de wedstrijd in manege De Rietweg. In de gecombineerde Z/ZZ werd de ruiter uit Gieten eerste, derde en vierde.

Weite Oldenziel was erg succesvol in Bronneger. ©Roos Meertens/archief

Oldenziel leverde de beste prestatie met White Rush (v. Cavalier). In de barrage bleef de combinatie foutloos in de winnende tijd van 27,65. Joukje van der Meer eindigde als tweede. De Friese amazone zette met Heechhiem’s White Sox een tijd van 35,28. Oldenziel was met Valanta ook razendsnel (30,61), maar maakte in de haast wel een foutje en werd daarmee derde. Met Vutanja pakte Weite Oldenziel bovendien nog de vierde plaats.

Veel combinaties kwamen met één springfout door het basisparcours en zagen daardoor de barrage aan hun neus voorbij gaan. Maureen Bonder bracht drie paarden aan de start en met alle drie maakte de amazone uit Schoonoord een foutje. Maar ook deelnemers als Robert Roordink en Hester Klompmaker wisten niet foutloos te blijven.

Stegen.net