Grote Prijs Indoor Zeeland voor Jur Vrieling en schimmel Nerina

Grote Prijs Indoor Zeeland voor Jur Vrieling en schimmel Nerina

15 januari 2006 17:25 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

GOES | STEGEN.NET
Vorig weekend tijdens het concours hippique in Zuidbroek lukte het niet, maar tijdens Indoor Zeeland heeft Jur Vrieling zaterdagavond mooi revanche genomen. De ruiter uit Holwierde won met zijn schimmel Nerina de afsluitende Grote Prijs.

Jur Vrieling met Nerina.

Jur Vrieling met Nerina.

In Zuidbroek liep Vrieling met Nerina in het hoofdnummer nog twee fouten op, maar in de Zeelandhallen in Goes wist de Groninger zich moeiteloos voor de barrage te plaatsen. Daarin moest Vrieling de strijd aanbinden met vier concurrenten. ,,Ik reed in de barrage als tweede en heb alles op alles gezet. Ik kreeg met Nerina daardoor wel een fout. Ik dacht toen: shit, ik kan het vergeten. Maar de concurrentie reed zich er toch stuk op”, aldus Vrieling, die met een tijd van 27.13 zegevierde voor Jan Verellen met Pistache (27.61). Vrieling was pas zondagmorgen om half zes terug in Holwierde. ,,Ik heb dus een nacht over geslagen, maar ik kon nu gelijk thuis de paarden voeren.”

Angelique Hoorn, vorige week winnares in Zuidbroek, miste de barrage in Goes op een haar. Ze maakte in de eerste omloop één fout in de driesprong met Raetsheren Libelle. Dankzij een snelle tijd eindigde de amazone uit Wanneperveen toch nog fraai als zevende. In de finale van de middentour pakte Hoorn met Nina Simone de vijfde plaats. Ruben Lamers won deze finale met Mentos (v. Haarlem). In de barrage was hij beduidend sneller dan Maikel van der Vleuten op Dargita.