Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue NOP nemen revanche in Falsterbö

Share
  • 13 juli 2014 18:20

door: redactie, 13 juli 2014 18:20

blokjeFALSTERBÖ | STEGEN.NET | KNHS
Jur Vrieling heeft zondag fraai revanche genomen voor zijn teleurstellende optreden in de Nations Cup. In de Grote Prijs van Falsterbö werd de ruiter uit Holwierde derde met VDL Zirocco Blue NOP.

Vrijdag, tijdens de landenwedstrijd, had Vrieling de teamzege voor het grijpen, maar in de laatste lijn ging het fout. Maar die ellende was zondag snel vergeten, zeker nadat Vrieling zaterdag al met Zavall VDL de derby wist te winnen. ,,Wat ben ik hier blij mee”, aldus Jur direct na afloop van de barrage van de Grote Prijs.

Jur Vrieling met Zirocco Blue

Jur Vrieling werd met VDL Zirocco Blue NOP derde in de Grote Prijs van Falsterbö.
©JACOB MELISSEN

In De Grote Prijs, die in twee manches werd verreden, wisten negen combinaties in de eerste manche foutloos te blijven. Daaronder als enige Nederlander Jur Vrieling. ,,Als je me vraagt waarom ik niet heb gewonnen is het antwoord simpel. De Zweed Alexander Zetterman had met Cafino een tijd neergezet die ik niet kon verbeteren. Vroeger had ik misschien wel een poging ondernomen, maar ik heb geleerd om met verstand een barrage te rijden. De afgelopen nacht heeft het hier behoorlijk geregend en de bodem was iets glad, dus besloot ik in de barrage niet alles op alles te zetten. We reden een vlotte barragerit, waarmee we derde werden en daar ben ik dik tevreden mee!”

Bart Bles (Babberich) noteerde in het basisparcours met Lord Sandro DDH een springfoutje in een snelle tijd en eindigde als twaalfde, waarmee hij zich nog net in het prijzengeld reed. Ook Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) liep met Capetown tegen een springfout aan, terwijl Leopold van Asten (Duizel) en VDL Groep Zidane met zes strafpunten het parcours verlieten.