Jur Vrieling pakt Grote Prijs in Roggel

Share
  • 21 maart 2010 18:46

door: redactie, 21 maart 2010 18:46

ROGGEL – Jur Vrieling heeft zondag de Grote Prijs gewonnen tijdens het CH Midden Limburg. De ruiter uit Holwierde won in het zadel van de dekhengst VDL Emmerton.

Vrieling onderstreepte daarmee opnieuw zijn goede vorm van de laatste weken. Vorige week won hij nog de wereldbeker in Warschau en een week daarvoor was Vrieling de beste ruiter in het Noorse Vestfold. ,,Het is erg jammer dat deze in uitstekende vorm stekende ruiter nog niet zeker is van een startbewijs voor Indoor Brabant komend weekeinde”, zei bondscoach Rob Ehrens, die deze combinatie het afgelopen jaar als reserve meenam naar de Europese kampioenschappen. ,,Ik verwacht maandag van de organisatie een telefoontje dat Vrieling toch op Indoor Brabant van start mag gaan.”

Jur Vrieling met VDL Emmerton. ©Roos Meertens

Maarliefst 14 combinaties hadden zich in het Limburgse Roggel geplaatst voor de barrage van de Grote Prijs. Daardoor ontstond een bloedstollende strijd, waarin uiteindelijk Vrieling als beste uit de bus kwam. De Oostenrijker Gerfried Puck legde met Chicago beslag op de tweede plek, voor de Zweedse Erika Lickhammer met Restless.

Uitslag Grote Prijs:
1. Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Emmerton – 0 / 0 – 28.50
2. Gerfried Puck (Oos) – Chicago – 0 / 0 – 29.19
3. Erika Lickhammer (Zwe) – Restless – 0 / 0 – 33.73
4. Anouk Kort – Verdi’s Falstaff Wonderland – 0 / 0 – 34.00

Stegen.net | KNHS