archief
contact
+31 6 53239630

Jeroen Dubbeldam wint Indoor Veendam

ZUIDBROEK | Stegen.net
De 48e edi­tie van Indoor Veendam kreeg zater­dag­avond in de Eurohal in Zuidbroek een win­naar van for­maat. Niemand min­der dan oud-Olympisch kam­pi­oen Jeroen Dubbeldam schreef de Grote Prijs op zijn naam. De rui­ter uit Weerselo ver­sloeg in de span­nende bar­rage acht tegen­stan­ders. Dubbeldam startte als eer­ste met BMC Van Grunsven Simon en zijn rit werd ver­vol­gens niet meer verbeterd.

Met negen com­bi­na­ties in de bar­rage was een mooi finale gega­ran­deerd. Het publiek, dat ondanks de Siberische omstan­dig­he­den en een weer­alarm toch in grote getale naar Zuidbroek was geko­men, genoot met volle teu­gen. Jeroen Dubbeldam reed als eer­ste en hij zette een fout­loze bar­rage neer in 32.56 secon­den. Alleen Willem Greve wist met zijn schim­mel Perpetua nog snel­ler te rij­den, maar hij moest zijn snelle rit beko­pen met een spring­fout. Tom Brinkman uit Lochem eiste met Tobalio de tweede plaats op.

Jeroen Dubbeldam won in 1998 al eer­der de Grote Prijs van Indoor Veendam. In de twaalf jaar die volg­den ver­an­derde er veel en werd Dubbeldam een wereld­top­per. Toch blijft hij graag naar het Groningse eve­ne­ment komen. Achteraf was de win­naar blij dat hij in de bar­rage als eer­ste een tijd moest zet­ten. “Veel rui­ters star­ten lie­ver als laat­ste, maar dit paard moet je z’n eigen wed­strijd laten lopen, zon­der dat je je op tij­den van ande­ren richt. Ik kon nu het par­cours pre­cies zo rij­den als ik vooraf wilde.” Dubbeldam ver­diende met zijn zege een geld­be­drag van 5.250 euro èn een nieuwe fiets.

De Groningse deel­ne­mers had­den in de Grote Prijs pech. Suzanne Tepper uit Veendam reed een prima par­cours, maar ze kreeg met Sensation een jam­mer­lijke fout op de laat­ste hin­der­nis. Marianne Boerema uit Zuidhorn maakte haar enige spring­foutje met Nizarmo op hin­der­nis 10, een las­tige oxer. Op die­zelfde sprong ging ook Elmar van Hoorn uit Sappemeer in de fout met Clash van de Vihta. En Jur Vrieling uit Holwierde hoorde in de drie­sprong een balk val­len met zijn paard Puhr.

Eerder op de avond won Gerco Schröder de finale van de 1.35. De rui­ter uit Tubbergen deed dat met Eurocommerce Sacramento. Hun rit leek mis­schien niet zo snel, maar Schröder kon overal scherp bin­nen­door stu­ren. Het was voor Schröder pas het derde optre­den met dit paard. Nathalie van der Mei uit Makkinga werd tweede met Evita Imhoff.

De finale van de 1.30 werd gewon­nen door Jur Vrieling. Met Alwin Z klokte hij in de bar­rage een snel­lere tijd dan Maikel van der Vleuten uit Mierlo met VDL Groep Unique.

Uitslag Grote Prijs Rabobank (1.40m):

1. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) — BMC Van Grunsven Simon (v. Mr.Blue) — 0 / 0 — 32.56
2. Tom Brinkman (Lochem) — Tobalio (v. Numero Uno) — 0 / 0 — 33.25
3. Ben Schröder (Tubbergen) — BMC Eurocommerce Seoul — 0 / 0 — 35.03

Uitslag finale 1.35 m:

1. Gerco Schröder (Tubbergen) — Eurocommerce Sacramento (v. Leendert) — 0 / 0 — 35.20
2. Nathalie van der Mei (Makkinga) — Evita Imhoff — 0 / 0 — 35.23
3. Albert Zoer (Echten) — Voila (v. Calvados) — 0 / 0 — 37.33

Uitslag finale 1.30m:

1. Jur Vrieling (Holwierde) — Alwin Z (v. Ahorn) — 0 / 0 — 31.37
2. Maikel van der Vleuten (Mierlo) — VDL Groep Unique — 0 / 0 — 31.71
3. Rob Scherphof (Vriezenveen) — Mik (v. Zeus) — 0 / 0 — 34.18

gerelateerde berichten
Total
0
Share