archief
contact
+31 6 53239630

Angelique Hoorn wint CH De Wolden

VEENINGEN – Angelique Hoorn heeft zondag de finale gewonnen van het CH De Wolden. De Olympische amazone uit Wanneperveen zegevierde in het zadel van Fabels.

De lustrumeditie van het evenement kreeg een mooie ontknoping, met in de barrage negen combinaties. Daarin bleven alleen Hoorn en Kevin Olsmeijer met Upstairs opnieuw foutloos. Hoorn was veruit de snelste en won daarmee deze eerste internationale finale op het concoursterrein van Jan Broek.

Angelique Hoorn was in haar nopjes met de zege in Veeningen. ,,Het winnen van een Grote Prijs is elke keer weer leuk. Dat went nooit.” Hoorn had niet gekeken hoe de concurrentie de barrage reed. ,,Ik had al gezien dat er niet veel mogelijkheden waren om af te snijden. Het was gewoon een kwestie van tempo rijden en dat is gelukt.”

Hoorn heeft de 8-jarige Fabels zo’n anderhalf jaar onder het zadel. ,,Het is beslist een paard dat de top kan halen. Het sportief gezien heel hard gegaan met de merrie. Ik verwacht heel veel van haar.” Het paard is eigendom van stal Hoorn en de heer Bos. ,,Hoe ik aan de naam Fabels kom? De heer Bos heeft een tijdje geleden een café in Oostenrijk gekocht, zo’n afterski-café en dat heet Fabels. In dezelfde tijd kocht ik het paard en ik vond het leuk om het dezelfde naam te geven.”

Met Angelique Hoorn krijgt de vijfde editie van CH De Wolden een sterke winnares op de erelijst, waarmee de organisatie ongetwijfeld blij is. De eerste editie werd gewonnen door Jeroen Dubbeldam, in 2000 winnaar van olympisch goud. Dit jaar is het concours voor het eerst internationaal Bert-Jan Zuidema, twee jaar geleden nog winnaar, was nu de beste ruiter in de Grote Prijs uit de regio. Met UB40 eindigde de springruiter uit het naburige Linde op de vijfde plaats. ,,Ik ben tevreden”, sprak Zuidema, ,,de concurrentie was heel sterk, maar ik sta er mooi tussenin.”

Uitslag Grote Prijs:

1. Angelique Hoorn (Wanneperveen) – Fabels (Guidam x Roeland) – 0 / 42.57
2. Kevin Olsmeijer (Doorwerth) – Upstairs (Manhattan x Nimmerdor) – 0 / 43.32
3. Timothy Hendrikx (Baarlo) – Saigon (Concorde x Coupon) – 0 / 43.43
4. Peter Geerink (Gelselaar) – Lonesome Diams Hogue – 0 /45.14
5. Bert-Jan Zuidema (Linde) – UB 40 (Voltaire x Indoctro) – 0 / 45.98

NHP | GPD

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share