Springruiters tweede op jubilerend CHIO

  • 20 juni 2008 12:29
door: Steven Stegen, 20 juni 2008 12:29

ROTTERDAM – Onder toeziend oog van Koningin Beatrix heeft de Nederlands springruiterequipe in de zeer spannende landenwedstrijd van de zestigste editie van het CHIO Rotterdam een fantastische tweede plaats behaald. Met dit resultaat blijft Nederland aan de leiding staan in de tussenstand van de prestigieuze Samsung Super League. De zege in Rotterdam ging naar de Duitse equipe.

Het Oranje kwartet van bondscoach Rob Ehrens bestond in Rotterdam uit Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraads O’Brien, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Monaco, Piet Raijmakers (Asten) met Van Schijndel’s Rascin en Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS.

De enige amazone in het gezelschap beet voor Nederland op een ijzersterke manier het spits af. In de eerste manche bleef zij direct foutloos. In de tweede manche kwam haar super meewerkende hengst helaas net iets te kort op het middelste element van de driesprong en ontstond er een fout. Gerco Schröder kreeg met zijn inmiddels alweer 17-jarige ruin in de eerste manche Ă©Ă©n tijdfout en hield in de tweede omloop de lei geheel schoon. Van Schijndel’s Rascin kreeg in de eerste manche een fout op de uitsprong van de dubbel en was iets te langzaam – waardoor ook nog een tijdfout genoteerd werd- en ook in de tweede manche kreeg Raijmakers wederom een tijdfout, maar bleef verder knap foutloos.

Marc Houtzager kreeg met Opium in de eerste omloop een fout op de sloot en kreeg in de tweede manche een tijdfout en een fout op de uitsprong van de dubbel, de hindernis waar Raijmakers in de eerste manche een fout liet noteren.

Nederland eindigde daarmee op een eindtotaal van 10 strafpunten en een minimale achterstand op de Duitsers, die wonnen met 7 strafpunten. De Belgen, die in La Baule nog wonnen, werden met een totaal van 18 strafpunten derde.