Nederlandse springruiters teleurstellend vijfde op CHIO Rotterdam

  • 19 juni 2015 20:04
door: redactie, 19 juni 2015 20:04

ROTTERDAM | STEGEN.NET
Meer dan de vijfde plek zat er voor de Nederlandse springruiters niet in tijdens de FEI Furusiyya Nations Cup bij het CHIO Rotterdam. De equipe van Rob Ehrens verzamelde 13 strafpunten. ,,Rotterdam is ons concours niet”, zei een teleurgestelde Ehrens. Groot-Brittannië won.

Gerco Schröder met Glock's Cognac Champblanc Nations Cup Rotterdam.

Gerco Schröder was met Glock’s Cognac Champblanc het Nederlandse lichtpunt.

Het winnende team van Groot-Brittannië maakte een mooie opmars en kwam uit op vijf strafpunten. De zege was goed voor 64.000 euro. Frankrijk (zeven strafpunten) werd tweede, goed voor 40.000 euro. De Zweedse equipe (tien) kreeg als nummer drie 32.000 euro mee.

Schröder lichtpunt
Gerco Schröder was het lichtpunt. Hij bleef met Glock’s Cognac Champblanc als enige Nederlander foutloos in beide omlopen. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam stelde met zijn toppaard SFN Zenith teleur, door vier en acht strafpunten te scoren.

Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi) gooide één balk eraf en kreeg ook een strafpunt vanwege tijdsoverschrijding, Leopold van Asten (VDL Groep Zidane) noteerde in beide omlopen een springfout.