Dubbeldam en Utascha in springteam op CHIO Rotterdam

Share
  • 5 juni 2012 19:04

door: redactie, 5 juni 2012 19:04

ROTTERDAM
Jeroen Dubbeldam maakt met BMC Utascha SFN deel uit van de Nederlandse equipe, die later deze maand op het CHIO van Rotterdam deelneemt aan de wedstrijd om de Nations Cup. Onlangs nog trok de olympisch kampioen van 2000 zich terug voor een optreden in Rome. Inmiddels lijkt de ruiter uit Weerselo weer volledig in de race voor een plek in de nationale ploeg voor de Spelen in Londen.

Jeroen Dubbeldam met Utascha SFN.

Het team van bondscoach Rob Ehrens in het bekende Kralingse Bos bestaat verder uit Gerco Schröder (Eurocommerce Londen), Jur Vrieling (met de nu door het KWPN erkende VDL Bubalu), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi) en Leon Thijssen (Tyson).

Bij de landenwedstrijd dressuur op het CHIO, voor het eerst wegens grote belangstelling van deelnemers verdeeld over twee dagen, maakt Adelinde Cornelissen haar rentree in de nationale equipe. Ze ontbreekt met Parzival deze week nog bij het NK, omdat bondscoach Sjef Janssen de combinatie even rust gaf. Rotterdam is voor de dressuurruiters in beginsel het laatste meetmoment voor Londen. Vermoedelijk maken de bondscoaches van springen, dressuur en eventing hun olympische selecties op de slotdag van het CHIO bekend.
[Stegen.net | ANP]