Limburgse zege op CH De Wolden

Share
  • 28 juli 2008 20:10

door: Steven Stegen, 28 juli 2008 20:10

VEENINGEN – Anne Martine van Liere heeft zondag de finale gewonnen van het CH De Wolden. De 41-jarige amazone uit Weert was in de afsluitende ZZ-finale twaalf tegenstanders te snel af in de barrage. De overwinning op het nieuwe Drentse springevenement, dat de vierde editie beleefde, leverde Van Liere en haar paard Manouk (v. Hugo) tweeduizend euro op. Michael Greeve eindigde als tweede.

Anne Martine van Liere won het CH De Wolden. ©Roos Meertens
Anne Martine van Liere won het CH De Wolden. ©Roos Meertens

Negen dagen lang stond het fraaie terrein van organisator en geestelijk vader Jan Broek in Veeningen in het teken van paardensport. Ook dit jaar waren de weergoden het evenement niet altijd goed gezind. Op zaterdag viel er tijdens het onweer veel regenwater, zodat voor de slotdag een deel van het programma werd geschrapt. De Grote Prijs ging wel door. De net aangelegde all weather bodem bewees zijn dienst. ,,Als die bodem er niet had gelegen, dan hadden we een groot probleem gehad”, aldus Jan Broek. Hij kon de piste aanleggen dankzij financiële steun van onder andere de provincie Drenthe en de gemeente De Wolden.

De ZZ-finale was met ruim 40 starts behoorlijk vol en dus bouwden Jacques Meulemans en Willem van Es een vrij pittig parcours. Vooral in de driesprong en op de laatste steilsprong werden de nodigde fouten gemaakt. In de barrage die volgde streden 13 combinaties om de prijzenpot, waaronder ook Jeroen Dubbeldam, die BMC Ultimo (v. Andiamo) had gezadeld. In de barrage liep het duo een foutje op. AnneMartine van Liere startte als elfde in de barrage. De Limburgse wist vrij gemakkelijk de tot dan toe snelste tijd van Michael Greeve en Select (v. Cash) te verbeteren. ,,Manouk is van nature heel snel”, aldus Van Liere, die de laatste maanden zeer succesvol is met dit paard. Ze is onder andere indoorkampioen van Limburg. Dat mag opvallend worden genoemd, want Manouk gedijde minder goed bij voorgaande ruiters, waaronder Mareille Schröder. ,,Op stal is Manouk een heel lief paard, maar in het parcours is het een leeuw”, aldus Van Liere.

Niet snel

Michael Greeve had dus het nakijken en werd met Select tweede. ,,Ik kan er prima mee leven. Ik ben verder gekomen dan ik vooraf had gedacht. Select is een heel goed paard, maar hij van nature niet heel snel”, aldus Greeve, die het paard op een hackamore rijdt. Hans de Vries uit Giekerk werd fraai derde met Tsjakka. Bert Jan Zuidema, de winnaar van vorig jaar, nam in de barrage alle risico’s met UB40, maar op de laatste sprong, de muur, viel een miniscuul blokje. Wel zette hij de tweede tijd neer. ,,En dat geeft dan toch weer een goed gevoel”, vond de ruiter uit Linde.