Home » Sander Geerink winnaar eerste weekend CH De Wolden
springen

Sander Geerink winnaar eerste weekend CH De Wolden

Veeningen | STEGEN.NET

Het eerste weekend van de negende editie van het CH De Wolden eindigde zondag onder stralende weersomstandigheden met een zege van Sander Geerink in de eerste Grote Prijs. De 21-jarige ruiter uit Gelselaar pakte de overwinning met Casper de Muze. In totaal drongen negen combinaties door tot de barrage.

Als eerste starter in de barrage ging Hans van der Kolk uit de startblokken. In een strakke, vloeiende rit, waarbij hij niet alles uit de kast haalde, bleef hij met Lumen Ulady foutloos in 42.29 seconden, uiteindelijk goed voor de derde plaats. De tweede starter, de Italiaan Marco Marmont, vergiste zich in het parcours en werd gediskwalificeerd. Daarna was het aan de Brit John Popely met Valdimore om zijn geluk te proberen maar hij kreeg uiteindelijk 12 strafpunten aan zijn broek.

Burgemeester Roger de Groot feliciteert Sander Geerink met de overwinning.
FOTO: CH De Wolden

Anne-Liza Makkinga uit Ommen trakteerde het publiek vervolgens op een spannende en ontzettend snelle rit, maar moest haar durf met een fout op de laatste oxer bekopen. Zij werd uiteindelijk vierde, maar had wel de snelste tijd in de barrage neer gezet.

Karim Faris uit Libanon, trainend bij concoursorganisator Jan Broek, deed een gooi naar de eerste prijs met Tatjana, maar ook hij kreeg een balk aan de benen en werd uiteindelijk vijfde. De volgende starter was de Zweedse amazone Anne Persson met Cashman. Ook zij kreeg vier strafpunten en werd met een tijd van 41.72 seconden zesde.

Daarna werd het weer spannend voor het lokale publiek want het was aan streekruiter Bert-Jan Zuidema om zijn huzarenstukje van drie jaar geleden te evenaren toen hij met UB40 de Grote Prijs van de Gemeente de Wolden wist te winnen. Helaas weerhielden twee springfouten van zijn grote ruin hem deze keer van de overwinning.

De laatste twee ruiters, Sander Geerink uit het Gelderse Gelselaar met Casper de Muze en Michael Greeve uit het naburige De Schiphorst moesten het onder elkaar uitmaken. Sander Geerink reed met een snoeiharde rit naar de overwinning. Hij kwam in 39.05 seconden foutloos over de eindstreep. Laatste starter, Michael Greve, maakte het nog even spannend, maar hij had uiteindelijk toch bijna een seconde meer nodig voor het barrageparcours en werd tweede met de talentvolle Quality.
[Stegen.net]

Deel dit met je vrienden