archief
contact
+31 6 53239630

CH De Wolden trekt ruiters uit vijftien landen

VEENINGEN | STEGEN.NET
De organisatie van het CH De Wolden maakt zich op voor het eerste lustrum. Tijdens de vijfde editie van het evenement wordt de lang gekoesterde wens werkelijkheid: CH De Wolden wordt een groot internationaal concours. Er komen springruiters uit 15 landen aan de start.

Anne Martine van Liere won vorig jaar de Grote Prijs met Manouk.
Anne Martine van Liere won vorig jaar de Grote Prijs met Manouk.

Daarmee zet het CH De Wolden dit jaar een flinke stap. ,,Er komt behoorlijk veel bij kijken”, vertelde organisator Jan Broek woensdag op een bijeenkomst voor de pers. ,,De eisen op het gebied van stalling zijn veel strenger en ook gaat het prijzengeld flink omhoog. Ons totale budget groeit dit jaar tot ruim vier ton.”

Opvallend genoeg heeft het CH De Wolden niet al te veel last van de crisis. ,,Natuurlijk haken er wel wat sponsors af, maar er komen ook nieuwe voor terug. We mogen absoluut niet klagen over de bereidheid bij sponsors om ons te steunen”, aldus Broek. Johan Heins vertelde dat het CH De Wolden inmiddels een behoorlijke bekendheid geniet en dat de springruiters van over de hele wereld graag naar Drenthe komen. ,,De mond op mond reclame begint z’n werk te doen. Dit evenement is perfect voor ruiters om zich te verbeteren.”

Het CH De Wolden is dit jaar van 16 tot en met 19 en van 23 tot en met 26 juli. Op 16 juli is er een hippisch café, met als thema Paard en Landschap. Verder staat op 18 juli de Summer Sale op het programma.

NHP

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel
1 comment
  1. De Nederlandse springsport mag de mannen en vrouwen van CH De Wolden wel in de armen sluiten, het is een groot compliment dat men zeker in deze moeilijke en turbulente periode zo’n pracht internationaal concours uit de grond weet te stampen,
    waar anderen helaas nu moeten afhaken zetten ze bij De Wolden nu nog een tandje bij. Kortom, een groot compliment voor deze ploeg en wij hopen dat de weergoden dit nu ook mogen inzien.
    veel succes.

    Henk Bos.

Comments are closed.