CH De Wolden trekt ruiters uit vijftien landen

Share
  • 9 juli 2009 16:46

door: redactie, 9 juli 2009 16:46

VEENINGEN | STEGEN.NET
De organisatie van het CH De Wolden maakt zich op voor het eerste lustrum. Tijdens de vijfde editie van het evenement wordt de lang gekoesterde wens werkelijkheid: CH De Wolden wordt een groot internationaal concours. Er komen springruiters uit 15 landen aan de start.

Anne Martine van Liere won vorig jaar de Grote Prijs met Manouk.

Anne Martine van Liere won vorig jaar de Grote Prijs met Manouk.

Daarmee zet het CH De Wolden dit jaar een flinke stap. ,,Er komt behoorlijk veel bij kijken”, vertelde organisator Jan Broek woensdag op een bijeenkomst voor de pers. ,,De eisen op het gebied van stalling zijn veel strenger en ook gaat het prijzengeld flink omhoog. Ons totale budget groeit dit jaar tot ruim vier ton.”

Opvallend genoeg heeft het CH De Wolden niet al te veel last van de crisis. ,,Natuurlijk haken er wel wat sponsors af, maar er komen ook nieuwe voor terug. We mogen absoluut niet klagen over de bereidheid bij sponsors om ons te steunen”, aldus Broek. Johan Heins vertelde dat het CH De Wolden inmiddels een behoorlijke bekendheid geniet en dat de springruiters van over de hele wereld graag naar Drenthe komen. ,,De mond op mond reclame begint z’n werk te doen. Dit evenement is perfect voor ruiters om zich te verbeteren.”

Het CH De Wolden is dit jaar van 16 tot en met 19 en van 23 tot en met 26 juli. Op 16 juli is er een hippisch cafƩ, met als thema Paard en Landschap. Verder staat op 18 juli de Summer Sale op het programma.

NHP