archief
contact
+31 6 53239630

Vier springpaarden betrapt op doping

HONG KONG – Bij de Olympische Spelen zijn vier springpaarden op doping betrapt. De overkoepelende organisatie FEI heeft dat donderdag in Hongkong bekendgemaakt. Het gaat om de paarden van de Duitser Christian Ahlmann, de Braziliaan Bernardo Alves, de Ier Denis Lynch en de Noor Tore Andre Hansen.

Al de paarden zijn betrapt op hetzelfde middel, capsaicin. De consequentie zou kunnen zijn dat Noorwegen zijn derde plaats in de landenwedstrijd kwijt is. Nederland schuift dan op van de vijfde naar de vierde plaats. Deze maatregel neemt de FEI echter pas na verder onderzoek. Wel zijn de betreffende ruiters met onmiddellijke ingang geschorst.

De KNHS vindt dat de vier positieve dopingtests bij de springruiters van de Olympische Spelen de sport schaden. ,,Dit is heel, heel slecht’’, zei George de Jong, directeur topsport van de bond. Volgens Albert van Unen, de veterinair van de Nederlandse equipe in Hongkong, is wel meer onderzoek nodig, voordat definitieve conclusies getrokken worden. ,,Het kan best zijn dat die stof in het voer heeft gezeten. Gemalen pepers, wie zal het zeggen. De fabrikanten mixen er van alles door. Daar is heel moeilijk controle op te houden.’’

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel