Adelinde nuchter na winst met Parzival in Stockholm

Adelinde nuchter na winst met Parzival in Stockholm

1 december 2008 16:36 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

STOCKHOLM | STEGEN.NET

Wie denkt dat Adelinde Cornelissen na haar spectaculaire zege in de wereldbeker in Stockholm uitgebreid feest viert, die heeft het helemaal mis. Drentse nuchterheid is troef bij de amazone uit Beilen, die met Parzival in de Zweedse hoofdstad haar debuut in de wereldbeker gelijk zag beloond met de overwinning. ,,Ik geef Parzival een dagje rust en dan trainen we weer gewoon door”, vertelt Adelinde.
Adelinde in actie in Stockholm met Parzival.

Adelinde in actie in Stockholm met Parzival.

Cornelissen was dé verrassing in Stockholm. Met ruim 80 procent was ze duidelijk beter dan Anky van Grunsven op IPS Painted Black. ,,Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze mijlpaal, maar Anky reed natuurlijk niet met Salinero”, relativeert Cornelissen haar successen. ,,Maar Painted Black is ok een erg goed paard en het geeft me zeker een kick om te winnen. Parzival en ik hebben bewezen dat we na Hong Kong nog weer vooruitgang hebben geboekt.”

Finale wereldbeker
Cornelissen gunt haar magistrale vos nu een kleine rustpauze, maar daarna pakt ze de training weer snel op. ,,Over twee weken doen we mee in Londen. Daarna gaan we eind december nog naar Mechelen. Volgend jaar hoop ik dan nog punten te pakken in Amsterdam en Den Bosch. Het uiteindelijke doel is om de finale van de wereldbeker in Las Vegas te mogen rijden. Of we dat halen? Als we zo doorgaan wel, ha, ha! Maar gemakkelijk zal het niet worden. Anky is al zeker van een ticket en er mogen maar twee uit Nederland rijden. We zullen dus flink aan de bak moeten”, aldus Adelinde Cornelissen.