Adelinde Cornelissen pakt de zege in Gothenburg

  • 27 februari 2010 23:54
door: redactie, 27 februari 2010 23:54

GOTHENBORG – Adelinde Cornelissen heeft zaterdagavond met Jerich Parzival de Kür op muziek gewonnen. De combinatie uit Beilen behaalde in de Zweedse havenstad Gotenburg een score van 84.400%. Verrassend tweede werd de Zweeds/Nederlandse combinatie Patrik Kittel met de in Nederlands bezit zijnde en goedgekeurde KWPN denkhengst Watermill Scandic HBC.

Adelinde Cornelissen met Parzival. ©Roos Meertens

Imke Schellekens-Bartels uit Hooge Mierde reed met Hunter Douglas Sunrise op de wonderschone klanken van Wibi Sourjadi’s composistie een nagenoeg foutloze Kür en werd derde, voor Anky van Grunsven. Van Grunsven begon zeer sterk aan haar wedstrijd met de ook door het KWPN goedgekeurde dekhengst IPS Painted Black. Net als in de Grand Prix gingen de changementen om de pas helaas weer de mist in.

Daardoor is de eindstand van de West-Europese Leauge van de wereldbeker als volgt. Aan de leiding gaat Edward Gal met 75 punten, twee is Adelinde Cornelissen met 72 punten, derde Imke Schellekens-Bartels met 70 punten en daarmee hebben deze drie combinaties zich geplaatst voor de finale. Vierde in de eindstand is Anky van Grunsven met 60 punten.

Stegen.net | KNHS