Afgetekende zege Adelinde Cornelissen in Stockholm

Afgetekende zege Adelinde Cornelissen in Stockholm

29 november 2009 17:21 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

STOCKHOLM – Adelinde Cornelissen heeft zondag met grote voorsprong de wereldbeker gewonnen in Stockholm. De amazone uit Beilen won afgetekend met Parzival met 83,850%. Pech was er voor Christa Laarakkers. Vanwege een blessure van Ovation kon de amazone uit Winschoten niet starten.

Adelinde was erg tevreden over haar proef. ,,Parzival was helemaal niet gespannen. Hij gaf me het gevoel van ‘oh ja, dit kan ik wel, dit is bekend voor me’. In de Grand Prix was hij nog wat spooky, maar toen hij in de kür de muziek hoorde, ontspande hij.”

Adelinde zette de Duitser Matthias Alexander Rath met Triviant op flinke achterstand. Zij kwamen tot een score van 74,350. Minna Telde pakte voor eigen publiek de derde plaats met Don Charly. Aat van Essen uit Heerde eindigde op de vierde plaats met Premier met 73,050%.

Voor Christa Laarakkers liep Stockholm op een vervelende manier af. Ovation heeft zich in z’n stal geblesseerd. ,,Het leek eerst nog mee te vallen. Bij het losrijden merkte ik eerst weinig, maar hoe langer het duurde, hoe meer duidelijk werd dat het niet goed zat.”

Stegen.net

Deel dit bericht