Zoer en Schröder scoren in Leipzig

Zoer en Schröder scoren in Leipzig

21 januari 2009 15:34 Uit

Door Steven Stegen
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten
Van onze redactie

LEIPZIG – Gerco Schröder en met name Albert Zoer hebben het afgelopen weekend bijzonder sterk gepresteerd in Leipzig. Gerco Schröder werd met Eurocommerce Pensylvania zondag tweede in de wereldbeker, terwijl Zoer met Okidoki vierde werd. De Drentse vedette won zaterdagavond met Sam de hoofdrubriek en kwam daardoor in het bezit van een kilo goud!

Albert Zoer had Okidoki weer ouderwets aan het springen

Albert Zoer had Okidoki weer ouderwets aan het springen

De strijd om de eerste prijs en de twintig wereldbekerpunten werd beslist in een barrage waarvoor zich tien combinaties hadden geplaatst. In die barrage zette de Deen Thomas Velin met Grim St. Clair als eerste een behoorlijk snelle foutloze rit neer, waar Albert Zoer met een ouderwets springende Okidoki als eerste onder dook. De flitsende snelheid van deze combinatie is nog niet helemaal terug, maar Zoer en Okidoki kunnen vertrouwen putten uit deze rit, die uiteindelijk goed bleek te zijn voor de vierde plek.

Gerco Schröder dook met Pennsylvania als volgende starter direct bijna een halve seconde onder de tijd van Zoer en het zag er even naar uit dat dit de winnende tijd zou zijn. Ook al omdat de zeer ervaren Ierse ruiter Cian O’Connor met Rancorrado de tijd van Schröder niet wist te verbeteren en zich met zijn tijd van 34.17 sec. net tussen hem en Zoer nestelde.

Uiteindelijk moesten deze drie mannen buigen voor het vrouwelijke geweld uit Ierland in de persoon van Jessica Kürten, die net als vorig jaar deze wereldbeker kwalificatie wist te winnen. Kürten won in de tijd van 33.79 sec. met de van Libero H afstammende merrie Castle Forbes Libertina. De achterstand van Schröder bedroeg 0.14 dec. En in geld was het verschil 13.000,– euro.

Gerco Schröder was zeer tevreden over de prestatie van zijn paard Eurocommerce Pennsylvania, die dit seizoen voor het eerst wordt ingezet in de zwaarste wedstrijden. ,,Mijn broer Wim heeft dit paard voortreffelijk opgeleid en ik kan alleen maar heel blij zijn met deze tweede plaats.” Tevredenheid ook bij Albert Zoer, die het oude gevoel met Okidoki steeds meer terug lijkt te krijgen. Zoer wil nu ook naar Zürich. ,,Ik heb de punten hard nodig, want ik wil proberen me voor Las Vegas te plaatsen.”