Anky hoopt op wildcard voor Las Vegas

Anky hoopt op wildcard voor Las Vegas

25 januari 2009 22:24 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: < 1 minuut

Anky van Grunsven

Anky van Grunsven

AMSTERDAM – Anky van Grunsven moet waarschijnlijk op een wildcard naar Las Vegas voor de finale van de wereldbeker dressuur. De titelverdedigster is van plan daar niet met Painted Black te rijden maar met haar toppaard Salinero. Probleem is dat dit dier, na de Olympische Spelen op rust gezet, ter voorbereiding alleen loopt in Den Bosch tijdens Indoor Brabant. De regels van de internationale federatie FEI schrijven deelname aan ten minste twee kwalificatiewedstrijden voor om startrecht te verkrijgen.

,,Dat is Sjef z’n schuld’’, reageerde Van Grunsven zaterdag gespeeld vinnig. ,,Vroeger was het één wedstrijd.’’ Haar man en trainer Sjef Janssen maakte zich indertijd sterk voor de regelwijziging. Die mag van hem nu onmiddellijk weer worden geschrapt. Het drukke programma van het Brabantse dressuurechtpaar biedt namelijk geen mogelijkheden voor uitwijkplaatsen.

,,Salinero is momenteel niet vol in training. Neumünster komt voor hem te vroeg. We gaan nu eerst naar Florida en tijdens Göteborg zit ik in China’’, lichtte Janssen de problematiek toe. Licht dreigend vervolgend: ,,Als ze haar in Las Vegas niet laten starten dan gaan we niet. Maar een organisatie is er alleen bij gebaat dat de besten starten.’’

Deel dit bericht