archief
contact
+31 6 53239630

Anky doopt tulp met naam Salinero

AMSTERDAM — Na de dres­suur­wed­strij­den van Jumping Amsterdam is zater­dag offi­ci­eel de tulp Salinero gedoopt. Uiteraard kreeg Anky van Grunsven, de amazo­ne die met het paard Salinero twee keer de olym­pi­sche titel won, het eerste exem­plaar uitgereikt.

„Het is heel bijzon­der dat er een tulp naar een paard wordt genoemd”, zei Van Grunsven, die in de RAI met haar twee­de paard Painted Black reed. Salinero was er wel, maar deed niet mee.

Anky van Grunsven doopt de tulp Salinero.
Anky van Grunsven doopt de tulp Salinero.

De bijzon­de­re tulp („het raspaard­je onder de tulpen“) komt van de kwekers­ver­e­ni­ging Vitesse. De bollen hebben minder koeling en minder kasda­gen nodig, hetgeen een ener­gie­be­spa­ring van 25 procent ople­vert om tot bloei te komen. „Ik gebruik ook niet meer ener­gie dan vroe­ger”, zei Anky. „Al is het ook niet minder geworden.”

Uniek was het alle­maal niet voor de amazo­ne uit Erp. Er is ook een azalea die Bonfire heet. Met Bonfire won Anky in 2000 haar eerste olym­pi­sche titel.

Stegen.net | ANP
gerelateerde berichten
Total
0
Share