Home » Markus Fuchs stapt binnenkort af
springen

Markus Fuchs stapt binnenkort af

SANKT GALLEN – Markus Fuchs heeft besloten te stoppen als springruiter, na 35 jaar in de sport actief te zijn geweest. De 54-jarige Zwitser stapt op 6 juni tijdens het CHIO in Sankt Gallen van zijn paard en klimt daarna alleen nog als liefhebber in het zadel, niet meer in wedstrijden.

Markus Fuchs hangt na een mooie carrière zijn rijbroek aan de wilgen.
Markus Fuchs hangt na een mooie carrière zijn rijbroek aan de wilgen.

Fuchs deed in de periode 1988-2004 mee aan vijf Olympische Spelen. In Sydney 2000 veroverde hij met de nationale equipe zilver.

Reden voor zijn afscheid zijn onder meer de blessures van zijn toppaarden Nirmette en Royal Charmer. ,,In alleen maar meerijden heb ik geen zin meer. Bovendien is het tijd om plaats te maken voor een jongere ruiter.”

Fuchs reed in totaal 142 keer voor Zwitserland in een landenwedstrijd.

Deel dit met je vrienden