archief
contact
+31 6 53239630

België wint Nations Cup Sankt Gallen, Nederland achtste

ST. GALLEN – Nederland is vrijdag achtste en daarmee laatste geworden in de FEI Furusiyya Nations Cup in het Zwitserse Sankt Gallen. De Belgische equipe won de wedstrijd en leidt ook in het klassement.
Het winnende Belgische team, met Niels Bruynseels, Pieter Devos, bondscoach Dirk Demeersmann, Gregory Wathelet en Jos Verlooy.

ST. GALLEN | STEGEN.NET | KNHS
Nederland is vrijdag achtste en daarmee laatste geworden in de FEI Furusiyya Nations Cup in het Zwitserse Sankt Gallen. De Belgische equipe won de wedstrijd en gaat in de tussenstand na vier wedstrijden aan de leiding. Nederland staat na twee meetellende wedstrijden vijfde.

Het winnende Belgische team, met Niels Bruynseels, Pieter Devos, bondscoach Dirk Demeersmann, Gregory Wathelet en Jos Verlooy.
Het winnende Belgische team, met Niels Bruynseels, Pieter Devos, bondscoach Dirk Demeersmann, Gregory Wathelet en Jos Verlooy.
FEI | KATJA STUPPIA

Net als bij de start van het seizoen in La Baule – waar Nederland ook als achtste eindigde – kreeg Rob Ehrens te maken met tegenslag. ,,Nederlands kampioen Leopold van Asten zou eigenlijk rijden, maar VDL Groep Zidane bleek na de wedstrijd in Rome niet fit. In Sankt Gallen was Winchester HS van Frank Schuttert niet ‘fit to compete’. Aan de top van de Nederlandse springsport is het goed, maar daaronder zie je dat we op het moment net wat kwaliteit missen voor wedstrijden van dit niveau.”

Slechte eerste ronde
Ehrens: ,,We hadden vandaag een slechte eerste ronde. Harrie Smolders opende heel goed met Don VHP Z. Daarna reden we ver beneden ons kunnen. We hadden met 38 strafpunten toen al zo’n reële score, dat maak je op dit niveau niet meer goed.”

Tweede ronde beter
,,In de tweede ronde hebben we ons zeer goed hersteld. De meeste landen hadden meer strafpunten dan de 6 die wij op de uitslag hadden staan. Harrie begon met een geweldige nulronde. Michael Greeve en Johnny Pals reden stukken beter en Willem Greve en Eldorado van de Zeshoek reden heel mooi met slechts een tijdfout. Het was niet goed, maar we hebben toch weer het positieve uit de tweede ronde gehaald. Daar werken we weer mee verder. Het is gewoon hard werken. Het niveau is zo hoog.”

Plaatsingspunten
Nederland eindigde dus als laatste, maar het was anders dan in La Baule en veertien dagen geleden in Rome (tweede) een wedstrijd die voor Nederland niet meetelde voor de plaatsingspunten in de competitie.

Over veertien dagen tijdens het CHIO Rotterdam en begin juli in Falsterbo hebben Ehrens en zijn ruiters een duidelijke opdracht: punten pakken! De finale van de FEI Furusiyya Nations Cup competitie is eind september in Barcelona.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Sankt Gallen
1. België – 9 str pnt
2. Zwitserland – 12 str pnt
3. Ierland – 13 str pnt
4. Duitsland – 14 str pnt
5. Frankrijk – 21 str pnt
6. Groot Brittannië – 29 str pnt
7. Italië- 32 str pnt
8. Nederland – 44 str pnt
Harrie Smolders (Grobbendonk), Don VHP Z, 4 – 0
Michael Greeve (Veeningen), Whitney BB, 13 – 12
Johnny Pals (As), Vignet, 21 – 5
Willem Greve (Markelo), Eldorado van de Zeshoek, 21 – 1

Total
10
Shares
gerelateerde berichten
Total
10
Share