VDL Stud succesvol op hengstenkeuring

VDL Stud succesvol op hengstenkeuring

7 februari 2009 17:32 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

DEN BOSCH – De KWPN-hengstenkeuring is voor de VDL Stud uit Beers bijzonder succesvol verlopen. Bij de kampioenskeuring voor de springhengsten liepen er drie vaderdieren van de bekende Friese stoeterij mee. De titel was voor de naamloze Indoctro x Nimmerdor, een fokproduct van W. Abbring uit het Groningse Onnen.

De hengst Indoctro was zeer succesvol met zijn nafok.

De hengst Indoctro was zeer succesvol met zijn nafok.

De kampioenskeuring was voor de stoeterij van Wiepke van de Lageweg in feite een dubbel hoogtepunt. Niet alleen eindigde VDL als eerste, vierde en zesde, maar daarnaast kwamen ook de nazaten van Indoctro in de schijnwerpers. Niet alleen de kampioen is een jonge Indoctro. Ook de reserve-kampioen stamt van deze hengst. Een Tygo x Investment eindigde op de derde plaats.

Bij de dressuurhengsten ging  de titel naar een zoon van United, uit een moeder van Gribaldi. Joop van Uytert en Paul Schockemohle zijn de eigenaren. Een zoon van Lingh eindigde als tweede.

Springpaard Hickstead (Hamlet x Ekstein), die met Eric Lamaze individueel goud behaalde op de Spelen in Hong Kong, is uitgeroepen tot Paard van het Jaar. Fokker van Hickstead is Jan van Schijndel uit Maren-Kessel.

Deel dit bericht