archief
contact
+31 6 53239630

KWPN selecteert 36 hengsten voor Ermelo

DEN BOSCH – Op de tweede dag van de KWPN Hengstenkeuring zijn 21 springgefokte hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, waarmee het totaal aantal op 36 is gebracht. Onder de 21 hengsten van donderdag zijn drie oudere, die het verkort onderzoek zullen volgen. Het gaat hier om zonen van Heartbreaker, Quantum en Querlybet Hero.

De hengstenkeuringscommissie toonde zich tevreden met de geselecteerde hengsten. Voorzitter Arie Hamoen: ,,We hebben een groep complete, fijne paarden kunnen aanwijzen. We hebben heel plezierig gewerkt met rust in de kooi en goed beoordeelbare hengsten. Het was jammer dat er één spelbreker was die we weg hebben moeten sturen omdat hij niet was te beoordelen. Met de aanwinst van vandaag zijn we meer dan tevreden. We hebben bij de selectie de nadruk gelegd op een combinatie van functioneel exterieur, afstamming en een prestatie in de kooi die deze twee aspecten ondersteunen. Ook denk ik dat de nieuwe opzet waarbij ’s morgens de paarden in de kooi worden gepresenteerd en ’s middags in de derde bezichtiging het oordeel valt ook naar het publiek toe een goede is. Alle paarden hebben zich goed laten zien en in genetisch opzicht denk ik dat deze jaargang zeker de toets der kritiek kan weerstaan.”

Bij de donderdag doorgestuurde hengsten zitten er vier van de VDL Stud uit Beers (twee zonen van Cardento), een jonge Indorado en een nakomeling van Indoctro. Ook Geert Weggemans uit Hooghalen is nog in race met een Padinus. Dat geldt ook voor Riekus en Ilonka Veninga uit Stuifzand, die een Padinus x Namelus voorstelden. Verder mag uit het Noorden een Tygo x Investment een ronde verder. Deze hengst is van de combiantie Tewis/Reinders.

De Padinus x Namelus van Veninga uit Stuifzand.
De Padinus x Namelus van Veninga uit Stuifzand.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel