Friese VDL-Stud boekt successen op WK jonge springpaarden

Share
  • 23 september 2013 09:02

door: redactie, 23 september 2013 09:02

LANAKEN | Stegen.net
De Belg Gudrun Patteet pakte zondag met Sea Coast Atlantic de titel bij de 7-jarigen op het WK voor jonge springpaarden. Minstens zo veel indruk maakte de nummer twee: de hengst Bacardi VDL (Corland x Kannan), gereden door Jos Lansink.

Jos Lansink rijdt de huizenhoog springende hengst Bacardi VDL naar de tweede plaats bij de 7-jarigen. ©Henry Kip

Jos Lansink rijdt de huizenhoog springende hengst Bacardi VDL naar de tweede plaats bij de 7-jarigen. ©Henry Kip

Zeven combinaties kwamen in de beslissende barrage aan de start. Bacardi VDL maakte enorme indruk met zijn imposante sprongen, maar al dat machtsvertoon droeg niet bij aan een zeer snelle tijd. De bij het KWPN goedgekeurde Bacardi VDL kreeg niet voor niets al een 9 op zijn rapport voor vermogen tijdens het verrichtingsexamen. De hengst is opgeleid door Dennis van Tilburg, die er 11e mee werd in de VION-Cup. Rodrigo Pessoa en GC Atlanta Z waren in Lanaken de snelste vierfouters in de barrage en pakten brons.

Het podium bij de 6-jarigen. ©Henry Kip

Het podium bij de 6-jarigen. ©Henry Kip

De goed gevulde barrage bij de 6-jarigen werd aangevoerd door Bertram Allen met Barnike (Baldwin x Animo, NRPS). Marcel Willems stuurde de KWPN-merrie Calimera (Van Gogh x Perion) naar de tweede plaats, terwijl Kristian Houwen met de goedgekeurde KWPN-hengst Cidane (Heartbreaker x G. Ramiro Z) als derde eindigde.

Bij de 5-jarigen ging de titel naar Arraghbeg Clover (Captain Clover x Bonnie Prince), gereden door de Ier Greg Broderick. Zijn landgenoot Bertram Allen eindigde met Castlefield Denver (Quasimodo Z x Ulft) op de tweede plaats. Ook hier was er succes voor de VDL-Stud uit Beers, met de merrie Doklahoma VDL (Baloubet du Rouet x Emilion) op de vierde plaats met James Billington. Vijfde werd Dimitrie VDL (Zirocco Blue VDL x Indoctro), onder het zadel van de Braziliaan Denis Gouvea.