archief
contact
+31 6 53239630

Anky wint Grand Prix, Adelinde wordt derde

DEN BOSCH – Anky van Grunsven heeft donderdagavond met IPS Salinero de Grand Prix van Indoor Brabant gewonnen. De dressuuramazone uit Erp kwam tot een score van 78,255 procent. Het was de eerste keer dat Van Grunsven haar toppaard inzette, sinds ze met Salinero afgelopen zomer in Hongkong olympisch goud won.

Adelinde Cornelissen met Parzival.
Adelinde Cornelissen met Parzival.

Adelinde Cornelissen, dit seizoen al goed voor drie zeges in het wereldbekercircuit (kür), werd met Parzival derde. Tussen de twee Nederlandsen eindigde Isabell Werth als tweede. De Duitse won op de Spelen ook zilver, achter Van Grunsven. Hans Peter Minderhoud werd vierde.

Van Grunsven, drievoudig olympisch kampioene, zei bijzonder verheugd te zijn met haar zege. ,,Het is toch altijd afwachten hoe het paard uit een lange periode zonder wedstrijden terug komt. Gezien de omstandigheden kon het bijna niet beter. Natuurlijk was nog niet alles perfect, maar dat is logisch.”

Ondanks haar succesvolle rentree is Van Grunsven nog niet zeker van deelname aan de wereldbekerfinale, binnenkort in Las Vegas. Als titelverdedigster is ze weliswaar geplaatst, maar voorwaarde is wel dat ze met het paard waarmee ze start tenminste twee kwalificatiewedstrijden heeft gereden. En dat heeft de Brabantse niet. Van Grunsven is daardoor afhankelijk van een wildcard. ,,Ik weet niet of ik die krijg. Eerlijk gezegd heb ik me daar nog niet druk om gemaakt. Dat doe ik misschien na zaterdag, als ik hier in Den Bosch ook de kür heb gereden.”

Tevreden

De Drentse Adelinde Cornelissen toonde zich tevreden met haar derde plaats. ,,Parzival was nu gelukkig weer relaxed. Alleen het einde van de proef liep niet goed. We hebben natuurlijk de nieuwe kür enorm veel geoefend en Parzival denkt nu dat hij op X moet halthouden. Dat moet ‘ie inderdaad in de kür, maar niet in de Grand Prix. Daardoor kwam de laatste lijn met de piaffe niet goed uit de verf.”

Christa Laarakkers uit Winschoten reed met Ovation één van haar betere ritten, waarbij de Groningse amazone geroutineerd niet alleen foutjes wist te vermijden, maar ook zeer exact reed. Dit leverde haar een negende plek op. Aat van Essen uit Heerde stelde met Premier teleur en werd met een 17de plek laatste.

NHP | KNHS | ANP

Grand Prix, tellend voor wereldbeker:

1. Anky van Grunsven (Ned) IPS Salinero 78,255
2. Isabell Werth (Dui) Satchmo 77,149
3. Adelinde Cornelissen (Ned) Parzival 74,979
4. Monica Theodorescu (Dui) Whisper 74,128
5. Kyra Kyrklund (Fin) Max 73,617
6. Hans Peter Minderhoud (Ned) Exquis Nadine 73,447.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel