archief
contact
+31 6 53239630

Anky wint finale wereldbeker

DEN BOSCH — Anky van Grunsven heeft zater­dag bij Indoor Brabant de wereld­be­ker dres­suur gewon­nen. De 40-jarige ama­zone uit Erp, rij­dend voor eigen publiek, kwam met IPS Salinero in de kür tot een score van 85,20.

Anky bedankt haar vele fans op de tribune.
Anky bedankt haar vele fans op de tribune.

Dat was ruim vol­doende om haar voor­naamste con­cur­rente Isabell Werth voor te blij­ven. De Duitse, titel­ver­de­dig­ster in het eve­ne­ment, haalde met Warum Nicht 82,60. Achter de Finse Kyra Kirklund werd Imke Schellekens-Bartels met Hounter Douglas Sunrise vierde. De Brabantse was vorig jaar nog tweede in de eind­strijd in Las Vegas, waar Van Grunsven ont­brak. De zesde plaats ging ook naar een Nederlander, Laurens van Lieren met Hexagon’s Ollright. Voor Van Grunsven is het de negende over­win­ning in de finale van de wereld­be­ker. Met Salinero ver­o­verde Van Grunsven de titel eer­der in 2004, 2005 en 2006. Met Bonfire was ze de beste in 1995, 1996, 1997, 1999 en 2000.

Donderdag, in de niet voor de wereld­be­ker tel­lende Grand Prix, was Werth nog beter geweest dan de twee­vou­dig Olympisch kam­pi­oene uit Nederland. „Daarom dacht ik vrij­dag: Laat ik nog maar even goed gaan oefe­nen’’, zei Van Grunsven. „In deze wed­strijd pakte vrij­wel alles goed uit. Ik wist dat het heel span­nend zou wor­den, maar met­een in het begin van de proef voelde ik al dat het goed zou komen.’’

gerelateerde berichten
Total
0
Share