Anky wint finale wereldbeker

Share
  • 29 maart 2008 22:34

door: redactie, 29 maart 2008 22:34

DEN BOSCH – Anky van Grunsven heeft zaterdag bij Indoor Brabant de wereldbeker dressuur gewonnen. De 40-jarige amazone uit Erp, rijdend voor eigen publiek, kwam met IPS Salinero in de kĂĽr tot een score van 85,20.

Anky bedankt haar vele fans op de tribune.

Anky bedankt haar vele fans op de tribune. ©FEI

Dat was ruim voldoende om haar voornaamste concurrente Isabell Werth voor te blijven. De Duitse, titelverdedigster in het evenement, haalde met Warum Nicht 82,60.

Achter de Finse Kyra Kirklund werd Imke Schellekens-Bartels met Hounter Douglas Sunrise vierde. De Brabantse was vorig jaar nog tweede in de eindstrijd in Las Vegas, waar Van Grunsven ontbrak.

De zesde plaats ging ook naar een Nederlander, Laurens van Lieren met Hexagon’s Ollright. Voor Van Grunsven is het de negende overwinning in de finale van de wereldbeker. Met Salinero veroverde Van Grunsven de titel eerder in 2004, 2005 en 2006. Met Bonfire was ze de beste in 1995, 1996, 1997, 1999 en 2000.

Donderdag, in de niet voor de wereldbeker tellende Grand Prix, was Werth nog beter geweest dan de tweevoudig Olympisch kampioene uit Nederland. ,,Daarom dacht ik vrijdag: Laat ik nog maar even goed gaan oefenen’’, zei Van Grunsven. ,,In deze wedstrijd pakte vrijwel alles goed uit. Ik wist dat het heel spannend zou worden, maar meteen in het begin van de proef voelde ik al dat het goed zou komen.’’