Ludger Beerbaum wint met nieuwe troef

Ludger Beerbaum wint met nieuwe troef

14 maart 2009 14:48 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Ludger Beerbaum met Couleur Rubin.

Ludger Beerbaum met Couleur Rubin.

BRAUNSCHWEIG – Springruiter Ludger Beerbaum mag zijn toppaard All Inclusive dan verkocht hebben, het belet de Duitser niet om te winnen. In Braunschweig won hij de Deutschland Cup met de 13-jarige hengst Couleur Rubin. Ook Leida Collins-Strijk was succesvol. Zij won de Grand Prix dressuur.

Beerbaum had in de barrage 35,91 seconden nodig voor een foutloos rondje. Hij deed het daarmee duidelijk beter dan zijn landgenoot Jörg Naeve met Likido (0-37,34). De derde plaats ging naar Hans-Günther Goskowitz met Heliopsis (8-42,89). De eerste kwalificatie voor de Grote Prijs kwam op naam van de Zwitser Daniël Etter met Peu a Peu. Rolf-Göran Bengtsson stuurde Ninja naar de derde plaats.

Dressuur

Leida Collins-Strijk zegevierde vrijdag in de Grand Prix dressuur. De amazone verscheen in de piste met On Top (v. Jet Set D) en werd ondanks momenten van spanning in de proef beloond met de winnende score van 71,04%. Hubertus Schmidt nam de tweede en derde plaats voor zijn rekening, met respectievelijk Prego en Larina-Hom.

NHP | DPA

Deel dit bericht