Marco Kutscher wint kwalificatie in Braunschweig

Share
  • 13 maart 2011 12:34

door: redactie, 13 maart 2011 12:34

BRAUNSCHWEIG – De Duitse springruiters domineerden zaterdag in het 1.50-parcours tijdens de Löwen Classics in Braunschweig. Marco Kutscher won deze tweede kwalificatie voor de Grote Prijs. Gerco Schröder was met zijn zesde plaats de beste Nederlander.

Marco Kutscher rondde het barrageparcours met Allerdings (v. Arpeggio) af in de winnende tijd van 32.48 seconden en verdiende daarmee de eerste prijs van 8.500 euro. Zijn landgenoot Lars Nieberg pakte met Levito (v. Indorado) de tweede plaats, gevolgd door Jörg Opperman met Che Guevara. Kutscher moest als eerste het barrageparcours rijden. ,,Geen tijd dus voor taktiek, maar gewoon zo hard mogelijk rijden”, aldus de winnaar uit Riesenbeck.

Gerco Schröder deed in de barrage rustig aan en kreeg in de barrage met Eurocommerce Vigaro (v. Tangelo van de Zuuthoeve) Ă©Ă©n strafpunt voor het overschrijden van de tijd. De ruiter uit Lochem werd daarmee nog zesde en kreeg 1.300 euro mee. Gert-Jan Bruggink werd met een foutje in de barrage negende met Andrea. Jeroen Dubbeldam miste met BMC Veyron (v. Indoctro) de barrage door een fout in het basisparcours, net als Marc Houtzager met Sterrehof’s Opium Vs.

Stegen.net