Sterk deelnemersveld op Indoor Brabant

Sterk deelnemersveld op Indoor Brabant

3 maart 2009 17:50 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

DEN BOSCH – Indoor Brabant, van 19 tot en met 22 maart, heeft dit jaar twee wedstrijden in huis die meetellen voor de wereldbeker. Zowel de dressuur- als springruiters kunnen in de Brabanthallen de laatste kans aangrijpen om zich te plaatsen voor de finales.

Het deelnemersveld mag er dan ook zijn, zo meldt de organisatie. Bijna alle spring- en dressuurruiters uit de top 10 van de wereldranglijsten hebben toegezegd om naar de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch te reizen. Na de twee kwalificatie wedstrijden van Indoor Brabant zal bekend worden gemaakt welke ruiters en amazones door mogen naar de Finale.

In de tussenstand van de wereldbeker springen worden de eerste twee plaatsen ingenomen door Nederlandse topruiters. Gerco Schröder gaat aan de leiding met 78 punten en Albert Zoer volgt op de tweede plaats met 60 punten. Albert Zoer heeft een flinke sprong gemaakt na zijn overwinning in de wereldbekerwedstrijd in Bordeaux en goede plaatsingen in Vigo en Gothenburg.

De Duitse dressuuramazone Isabell Werth gaat met 80 punten aan de leiding in de tussenstand van de wereldbeker dressuur na haar overwinningen in Amsterdam en Neumünster. Op de tweede plaats staat de Nederlander Hans Peter Minderhoud, die na zes kwalificaties 68 punten heeft verzameld. Adelinde Cornelissen neemt de derde plaats voor haar rekening met 60 punten.

NHP