Groen licht voor The Dutch Masters 2021

Share
  • 2 april 2021 11:21

door: redactie, 2 april 2021 11:21

📌 Den Bosch
📝 paardensportnoord | Persbericht

The Dutch Masters, het voormalige Indoor Brabant, kan definitief doorgaan. Het evenement, zonder publiek, is van 23 tot en met 25 april in de Brabanthallen. Vanaf 12 april zijn internationale wedstrijden weer toegestaan.

De geplande Covid-19 maatregelen blijven van kracht en ook deze bijzondere editie van The Dutch Masters vindt plaats zonder publiek. De FEI heeft een lijst met maatregelen bekend gemaakt in het kader van het Rhino virus.

De organisatie zal samen met het veterinaire team deze maatregelen nauwgezet opvolgen. Zo wordt direct bij aankomst de gezondheid van de paarden gecontroleerd en de temperatuur gemeten. Met name in de stallen wordt alles gedaan om contact tussen de paarden te vermijden en er komen diverse aanvullende hygiënemaatregelen. Veiligheid voor mens en paard staat voorop.

Deelnemersveld

De organisatie kan wederom rekenen op toezeggingen van de internationale springtop. De nummers 1 en 2 uit Zwitserland, Steve Guerdat en Martin Fuchs, zijn van de partij. De nummer 3, Daniel Deusser verkeerd momenteel in topvorm. Afgelopen weekend wist de Duitser de prestigieuze $500,000 Rolex Grand Prix in Wellington, USA, te winnen met de 13-jarige hengst Scuderia Tobago Z, die hij ook in ´s-Hertogenbosch wil starten.

De Zweed Henrik von Eckermann, die in 2019 de Rolex Grand Prix won in de Brabanthallen, reist ook af naar ‘s-Hertogenbosch. Peder Fredricson (SWE) en de Belg Pieter Devos zorgen ervoor dat de gehele top 5 van de wereldranglijst aan de start komt. Uiteraard zijn ook alle Nederlandse toppers zoals Harrie Smolders en Jeroen Dubbeldam erbij. Het volledige overzicht met deelnemers wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Dressuur

De top dressuurruiters bereiden zich met het oog op de Olympische Spelen in Tokio inmiddels voor op het outdoor seizoen. Dit bleek niet verenigbaar met de indoor wedstrijden van The Dutch Masters. Daarom is besloten het dressuurprogramma van deze editie een jaartje over te slaan. Het programma zal worden aangevuld met extra springrubrieken zodat de springruiters de paarden optimaal kunnen voorbereiden voor de Rolex Grand Prix.