Albert Zoer pakt brons in Las vegas

Share
  • 20 april 2009 07:53

door: redactie, 20 april 2009 07:53

LAS VEGAS – Albert Zoer heeft de wereldbekerfinale in Las Vegas afgesloten met brons. De Drentse ruiter stond derde na twee springrubrieken en kon daar zondag in de laatste wedstrijd niets meer aan veranderen.

Meredith Michaels-Beerbaum is de afgetekende winnares.©FEI/Kit Houghton

Meredith Michaels-Beerbaum is de afgetekende winnares.©FEI/Kit Houghton

Zoer maakte met zijn  paard Okidoki weliswaar geen fouten, maar zijn concurrenten Meredith Michaels-Beerbaum en McLain Ward ook niet. De Duitse Michaels-Beerbaum won met Shutterfly alle drie de wedstrijden en pakte het goud. De Amerikaan Ward handhaafde zich met Sapphire op de tweede plaats.

Zoer was bijzonder tevreden over zijn derde plaats. ,,Na het team goud van Aken, en Mannheim waar wij individueel vierde werden, was dit het eerste internationale kampioenschap na mijn beenbreuk. En dan derde worden! Ik ben de koning te rijk!”

Zoer, in het verleden vaak niet het meest spraakzame type van de internationale ruiterwereld, heeft de schroom van zich afgeschud en praatte honderduit over zijn Okidoki. ,,De tweede ronde van de derde wedstrijd was zonder meer zijn beste ooit. Hij gaf me het gevoel in een vliegtuig te zitten. Daarbij was ik helemaal niet zenuwachtig, maar wel honderd procent geconcentreerd. Zenuwachtig hoef ik immers niet te zijn, omdat ik absoluut vertrouwen heb ik Okidoki. Dit paard heeft in vijf zware rondes zijn uiterste best gedaan en daar ben ik hem dankbaar voor”, aldus Zoer.

Meredith Michaels was zeer ingenomen met haar derde wereldbeker zege. ,,Het is best emotioneel om vier weken na de dood van mijn vader eigenlijk als een ‘home town hero’ hier in Las Vegas van start te gaan. Maar ik denk dat hij trots op me is. En er is meer waarom ik echt heel erg blij ben met deze zege. Het is de moeilijkste zege geweest tot nu toe. McLain Ward gaf me geen millimeter ruimte om een fout te maken en er waren maar liefst drie paarden die in de vijf rondes van deze finale geen enkele fout hebben gemaakt. Deze tegenstand geeft mijn zege meer glans”, aldus Michaels-Beerbaum.

NHP

Einduitslag finale wereldbeker

1. Meredith Michaels-Beerbaum – Shutterfly – 0
2. McLain Ward – Sapphire – 2
3. Albert Zoer – Okidoki – 4
4. Christina Liebherr – L.B. No Mercy – 7
5. Rodrigo Pessoa (Bra) – Rufus – 12
6. Ludger Beerbaum – Coupe de Coeur – 14
7. Ben Maher (Eng) – Robin Hood W – 18
8. Steve Guerdat (Zwi) – Tresor – 19
8. Thomas Velin (Den) – Grim St.Clair – 19
10. Daniel Etter (Zwi) – Peu a Peu – 24
10. Marcus Ehning (Dui) – Leconte – 24