Albert Zoer rukt op naar derde plaats

Share
  • 18 april 2009 18:25

door: redactie, 18 april 2009 18:25

LAS VEGAS – Dankzij een voor Okidoki onnavolgbaar snelle barragerit, waarmee Albert Zoer derde werd in de tweede kwalificatie wedstrijd van de wereldbeker, staat de ruiter uit Echten nu tevens op de derde plek in de tussenstand. Zijn achterstand op de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly, die wederom won en aan de leiding gaat in het klassement, bedraagt exact vier punten. Tussen Zoer en Michaels nestelde zich nog de Amerikaan Maclain Ward met Sapphire, die ook de tweede plek inneemt in de tussenstand.

Gerco Schr√∂der uit Tubbergen bracht zijn Eurocommerce Seattle niet meer aan de start van deze tweede kwalificatiewedstrijd. ,,Ik heb toch geen enkele kans meer op een goede klassering en op zaterdag is de Grote Prijs. Die is allicht minder zwaar dan de tweede kwalificatiewedstrijd en dus prettiger voor mijn paard. In deze wedstrijd kan hij meer ervaring opdoen en verder rijpen”, aldus de motivatie van Gerco.

Okidoki sprong met zijn enorme vermogen met speels gemak over de hindernissen. Nergens, behalve dan een uiterst licht touché op de steilsprong met de witte plank als bovenste deel van de hindernis, kwam de bruine ruin van Jodokus in de buurt van het hout. In de barrage vroeg Albert een hoog tempo. Dat moest ook wel, want Okidoki pakt met zijn galopsprongen wel veel bodem, maar het is geen extreem hoge snelheid die hij ontwikkelt. Daarnaast spring het paard ook nog eens huizenhoog over de hindernissen en ook dat is in  de strijd tegen de chronometers geen pluspunt.

Toch dook Zoer onder de tot dan toe snelste tijd van de Amerikaanse Beezie Madden met Danny Boy. Dat dit lukte kwam ook omdat Zoer zijn paard heel kort voor een enorme steilsprong zette, die foutloos werd overwonnen.

,,Ik hoef met Okidoki niet bang te zijn dat hij een fout maakt. Daarbij kwam dat, toen ik de wending uitreed, ik de goede afstand te pakken had en dan is het een kwestie van pech hebben als het foutje toch gemaakt wordt”, aldus Zoer. Op de vraag of Okidoki zijn beste paard ooit is antwoordde Zoer bevestigend. ,,Ik weet bijna zeker dat Okidoki het beste paard is dat ik ooit heb bereden. Maar ik weet ook dat ik zelf niet alleen een betere ruiter ben geworden, maar ook ouder en wijzer”.

Uiteindelijk doken de Amerikaan Maclain Ward met Sapphire en de Duitse Meredith Michaels-Beerbaum met Shutterfly nog onder de tijd van Zoer. Dat kon de stemming bij Zoer niet drukken. ,,Ik kon gewoon niet harder en ben bij met deze derde plek en de derde plek in de tussenstand!”. Op de vraag of Albert nog bijzondere plannen had voor zondag antwoordde hij iets kortaf: ,,Mijn plan is om zondag tweemaal foutloos te blijven”.

Ward dook bijna een seconde onder de tijd van Zoer en Michaels dook daar nog weer eens exact een seconde onder. ,,Shutterfly is een renpaard, dat absoluut geen moeite heeft met de wendingen en daar de snelheid dan ook weet te houden. Daarnaast is de USA toch mijn geboorteland en ligt mijn geboortestreek hier niet ver vandaan. Mijn familie en vrienden, die de moeite hebben genomen om hier naar mij te komen kijken, zijn een extra stimulans om een topprestatie neer te zetten”, aldus Meredith.

NHP | KNHS