archief
contact
+31 6 53239630

Zoer begint sterk in Las Vegas

LAS VEGAS — Albert Zoer is bij het eer­ste onder­deel van de wereld­be­ker­fi­nale in Las Vegas als zesde geëin­digd. De Nederlander ging don­der­dag­avond (plaat­se­lijke tijd) in het Amerikaanse gok­pa­ra­dijs met zijn top­paard Okidoki bij de eer­ste kwa­li­fi­ca­tie­ru­briek fout­loos rond in 58,90 seconden.

Gerco Schröder, de tweede Nederlandse deel­ne­mer, kende een vol­le­dig mis­lukt eer­ste optre­den. De spring­rui­ter uit Tubbergen belandde met Seattle na enkele spring­fou­ten met de 37e plaats ver in de ach­ter­hoede. De ope­nings­wed­strijd leverde een zege op voor de Duitse ama­zone Meredith Michaels-Beerbaum, die met Shutterfly 56,48 secon­den noteerde. De gebo­ren Amerikaanse won twee keer eer­der de wereld­be­ker­fi­nale, in 2005 en 2008. De Zwitserse Christina Liebherr ein­digde met No Mercy als tweede, de derde plaats was voor de Amerikaan McLain Ward met Sapphire.

Zoer reed don­der­dag, zoals hij zelf zei na afloop, een rit die ver­liep zoals hij had gepland. „Ik ben ver­schrik­ke­lijk blij met deze rit. Vooraf had ik tegen mezelf gezegd dat er dicht bij wenste te zit­ten en dat is met deze zesde plek prima gelukt.” Okidoki is geen paard dat het van snel­heid moet heb­ben. „Omdat hij op iedere hin­der­nis hoog springt en daar­door tijd ver­liest. Aan de andere kant heeft hij wel een enorme ruime galop, waar­door ik weer heel gemak­ke­lijk een galop­sprong min­der tus­sen de hin­der­nis­sen hoefde te maken. Ik heb gewoon sim­pel gere­den en daar mijn winst gepakt”, zei Zoer over zijn openingsrace.

Het humeur van Schröder was een stuk slech­ter. „Eigenlijk was het gewoon een com­pleet mis­lukte rit”, oor­deelde de Twent hard over zijn eigen pres­ta­tie. „Op de hin­der­nis­sen een en twee ging het goed. Daarna wilde ik in vijf galop­spron­gen naar de steil­sprong. Daar ging het fout. Achteraf had ik dat in zes galop­spron­gen moe­ten doen. Na die fout ver­stijfde Seattle.”

NHP | KNHS
gerelateerde berichten
Total
0
Share