Zoer begint sterk in Las Vegas

Share
  • 17 april 2009 10:58

door: redactie, 17 april 2009 10:58

LAS VEGAS – Albert Zoer is bij het eerste onderdeel van de wereldbekerfinale in Las Vegas als zesde geëindigd. De Nederlander ging donderdagavond (plaatselijke tijd) in het Amerikaanse gokparadijs met zijn toppaard Okidoki bij de eerste kwalificatierubriek foutloos rond in 58,90 seconden.

Gerco Schröder, de tweede Nederlandse deelnemer, kende een volledig mislukt eerste optreden. De springruiter uit Tubbergen belandde met Seattle na enkele springfouten met de 37e plaats ver in de achterhoede. De openingswedstrijd leverde een zege op voor de Duitse amazone Meredith Michaels-Beerbaum, die met Shutterfly 56,48 seconden noteerde. De geboren Amerikaanse won twee keer eerder de wereldbekerfinale, in 2005 en 2008. De Zwitserse Christina Liebherr eindigde met No Mercy als tweede, de derde plaats was voor de Amerikaan McLain Ward met Sapphire.

Zoer reed donderdag, zoals hij zelf zei na afloop, een rit die verliep zoals hij had gepland. ,,Ik ben verschrikkelijk blij met deze rit. Vooraf had ik tegen mezelf gezegd dat er dicht bij wenste te zitten en dat is met deze zesde plek prima gelukt.” Okidoki is geen paard dat het van snelheid moet hebben. ,,Omdat hij op iedere hindernis hoog springt en daardoor tijd verliest. Aan de andere kant heeft hij wel een enorme ruime galop, waardoor ik weer heel gemakkelijk een galopsprong minder tussen de hindernissen hoefde te maken. Ik heb gewoon simpel gereden en daar mijn winst gepakt”, zei Zoer over zijn openingsrace.

Het humeur van Schröder was een stuk slechter. ,,Eigenlijk was het gewoon een compleet mislukte rit”, oordeelde de Twent hard over zijn eigen prestatie. ,,Op de hindernissen een en twee ging het goed. Daarna wilde ik in vijf galopsprongen naar de steilsprong. Daar ging het fout. Achteraf had ik dat in zes galopsprongen moeten doen. Na die fout verstijfde Seattle.”

NHP | KNHS