Blessure Parzival minder erg dan gevreesd

Share
  • 22 april 2009 15:58

door: redactie, 22 april 2009 15:58

SPIER – Veel spoelen en rustig stappen. Dat is voorlopig het devies voor Adelinde Cornelissen en haar geblesseerde Parzival. De blessure van de vos blijkt na onderzoek minder ernstig dan gedacht.

Cornelissen moest zich door de blessure afgelopen weekend terugtrekken van deelname aan de wereldbekerfinale dressuur in Las Vegas. Bij terugkomst uit Amerika is Parzival direct onderzocht door veterinair Jan Greve in Haaksbergen. Greve constateerde dat de pees zelf niet beschadigd, maar alleen de controleband geĂŻrriteerd is.

Hierdoor duurt het herstel waarschijnlijk geen maanden zoals aanvankelijk werd verondersteld. Cornelissen kan zich nu gaan focussen op het Europees Kampioenschap Dressuur in Windsor. ,,Het is een hele geruststelling”, aldus Adelinde. ,,Het gaat gelukkig geen maanden duren, maar weken. De perspectieven zijn goed.”

NHP