Adelinde Cornelissen volledig eigenaar van Parzival


BEILEN – Adelinde Cornelissen is sinds vrijdag de volledige eigenaar van Parzival. De amazone kwam tot overeenstemming met Henk Koers, die tot nu toe voor de helft eigenaar was en had aangegeven te willen verkopen.

Adelinde Cornelissen met Parzival. ©Roos Meertens

In de dressuurwereld is verheugd gereageerd op het nieuws, omdat de vrees bestond dat de getalenteerde Parzival wellicht verloren zou kunnen gaan voor de Nederlandse dressuursport. Parzival en Adelinde behaalden op het EK in Windsor van afgelopen zomer twee gouden en een zilveren medaille en zetten een wereldrecord neer in de Grand Prix Special.

Het is onbekend hoeveel geld Adelinde Cornelissen heeft neergeteld om Parzival volledig in haar bezit te krijgen. Wel is duidelijk dat Sjef Janssen, Jacob Melissen en de KNHS de deal hebben begeleid. Cornelissen kreeg ook steun van een Oostenrijkse sponsor, in de persoon van Herbert Jerich van het internationale transportbedrijf Jerich International.

Stegen.net

2 Comments on “Adelinde Cornelissen volledig eigenaar van Parzival”

  1. Ze moet met beide benen op de grond blyven staan en niet zo snakken dat zy de helft heeft op gehoest,maar ik wens ze veel succes met pasival.

Comments are closed.