NK-dressuur komt nog te vroeg voor goed herstellende Parzival

Share
  • 16 juli 2013 11:59

door: redactie, 16 juli 2013 11:59

Het gaat goed met Jerich Parzival, maar deelname aan het NK-dressuur, dat dezer dagen in Hoofddorp wordt verreden, komt nog te vroeg, aldus Adelinde Cornelissen.

Jerich Parzival is begin juni succesvol behandeld aan hartritmestoornissen. Parzival maakt het goed. ,,Ik ben Jerich Parzival sinds een week weer aan het trainen, maar het NK deze week komt nog te vroeg”, zegt Adelinde Cornelissen aan de vooravond van het evenement in Hoofddorp. Er is een trainingsprogramma voor Parzival opgesteld. ,,Het gaat om het welzijn van Parzival en daarom staat een geleidelijke en verantwoorde opbouw voorop”, aldus bondscoach Wim Ernes.

Jerich Parzival Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen tijdens de training met Jerich Parzival. ©Arnd Bronkhorst

,,Jerich Parzival heeft vorige week maandag zijn laatste check gehad bij dr. Van Loon in Gent. Ik ben blij dat hij weer gezond is en weer terug in training is. Het gaat om het welzijn van Parzival en daarom staat een geleidelijke en verantwoorde opbouw voorop”, laat bondscoach Wim Ernes weten. ,,Teamveterinair Jan Greve heeft me laten weten, dat om een paard als Parzival conditioneel op peil te hebben niet heel lang duurt. We zien dan wel waar dat toe leidt en of het Europees Kampioenschap in Herning nog haalbaar is. Met zijn staat van dienst, ervaring en wat Parzival technisch kan, is deelname eind volgende maand in Herning reëel mogelijk.”

Carolien Munsters en Cees van Bekhoven werkten samen met Adelinde Cornelissen en haar partner Sjaak van der Lei een trainingsprogramma uit voor de komende weken. Dit wordt nauwgezet gemonitord, geanalyseerd en gevolgd door de behandelende veterinairen. Tijdens de persconferentie zondag na afloop van het NK in Hoofddorp zal meer bekend worden over het te volgen traject.