Finale wereldbeker 2012 naar Indoor Brabant

Finale wereldbeker 2012 naar Indoor Brabant

2 april 2009 08:23 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

DEN BOSCH – Indoor Brabant mag in 2012 de finale organiseren van de wereldbeker springen. Dat heeft de FEI woensdag besloten. De toewijzing heeft tot grote blijdschap geleid bij zowel Indoor Brabant als de KNHS.

Jos Lansink won in 1994 met de legendarische hengst Libero H.

Jos Lansink won in 1994 met de legendarische hengst Libero H.

Eind vorig jaar wees de FEI de wereldbekerfinale dressuur van 2010 eveneens toe aan Indoor Brabant (25-18 maart). Het is voor het bestuur van Indoor Brabant de tweede keer dat de organisatie van de wereldbekerfinale springen in hun handen ligt. In 1994 was de finale op Bosche grond een groot succes met Jos Lansink en de hengst Libero H als winnaar.

Indoor Brabant voorzitter Gerrit Jan Swinkels is een gelukkig mens. ,,We zijn erg blij in het vertrouwen dat de FEI wederom heeft in Indoor Brabant. De afgelopen editie is weer zeer succesvol verlopen en dit zal zeker meegespeeld hebben in de beslissing. Met zowel een wereldbekerfinale in 2010 als in 2012 hebben we de komende drie jaar een stevig programma staan. Het wordt dan ook een uitdagende klus voor Indoor Brabant om de deze finale van 2012 financieel rond te krijgen, maar gelukkig hebben we nog wat tijd.”

NHP | KNHS