archief
contact
+31 6 53239630

Wereldbeker Indoor Brabant voor Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt

DEN BOSCH — Hans Peter Minderhoud was zater­dag bij Indoor Brabant de beste in de wereld­be­ker­wed­strijd. Hij won met Glock’s Flirt in de kür op muziek en kreeg een staande ova­tie. Minderhoud reed voor het eerst zijn nieuwe kür. 

Den Bosch | STEGEN.NET

Hans Peter Minderhoud was zater­dag bij Indoor Brabant de beste in de wereld­be­ker­wed­strijd. Hij won met Glock’s Flirt in de kür op muziek en kreeg een staande ovatie.
Hans Peter Minderhoud won met Glock's Flirt de wereldbeker bij Indoor Brabant.
Hans Peter Minderhoud won met Glock’s Flirt de wereld­be­ker bij Indoor Brabant.
FOTO: FEI | Arnd Bronkhorst

De com­bi­na­tie kwam in de Brabanthallen tot een score van 84,890 pro­cent, waar­mee ze de Duitse favo­riete Isabell Werth met Emilio aftroefde. Werth moest genoe­gen nemen met 83,300 en incas­seerde in Den Bosch haar eer­ste ‘neder­laag’ van dit sei­zoen in de wereldbeker.

De derde podi­um­plaats was ook voor een Duitse, Jessica von Bredow-Werndl. Zij scoorde met Zaire‑E 80,265 pro­cent, waar­mee ze Edward Gal met Glock’s Voice (78,520) van het podium hield.

Madeleine Witte-Vrees ein­digde met Wynton als acht­ste (76,420). Witte-Vrees was al ver­ze­kerd van deel­name aan de wereld­be­ker­fi­nale over drie weken in de Amerikaanse stad Omaha, Gal pakte in Den Bosch pre­cies genoeg pun­ten om ook een start­be­wijs te bemach­ti­gen. Indoor Brabant was de laat­ste van de negen wed­strij­den voor de finale.

Nieuwe kür
Minderhoud was als titel­ver­de­di­ger al zeker van deel­name aan de wereld­be­ker­fi­nale. Hij toonde zater­dag met Glock’s Flirt aan in vorm te zijn en de strijd met Werth aan te kun­nen. „Ik heb niet vaak een proef gere­den waar­bij het van begin tot einde zo klopt”, zei de rui­ter, die in Den Bosch voor het eerst zijn nieuwe kür liet zien. „Het was er hoog tijd voor. Nu de nieuwe kür er een­maal is, ben ik er super­blij mee.”

gerelateerde berichten
Total
56
Share