Wereldbeker Indoor Brabant voor Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt

Share
  • 11 maart 2017 23:25

door: redactie, 11 maart 2017 23:25

Den Bosch | STEGEN.NET

Hans Peter Minderhoud was zaterdag bij Indoor Brabant de beste in de wereldbekerwedstrijd. Hij won met Glock’s Flirt in de kür op muziek en kreeg een staande ovatie.
Hans Peter Minderhoud won met Glock's Flirt de wereldbeker bij Indoor Brabant.

Hans Peter Minderhoud won met Glock’s Flirt de wereldbeker bij Indoor Brabant.
FOTO: FEI | Arnd Bronkhorst

De combinatie kwam in de Brabanthallen tot een score van 84,890 procent, waarmee ze de Duitse favoriete Isabell Werth met Emilio aftroefde. Werth moest genoegen nemen met 83,300 en incasseerde in Den Bosch haar eerste ‘nederlaag’ van dit seizoen in de wereldbeker.

De derde podiumplaats was ook voor een Duitse, Jessica von Bredow-Werndl. Zij scoorde met Zaire-E 80,265 procent, waarmee ze Edward Gal met Glock’s Voice (78,520) van het podium hield.

Madeleine Witte-Vrees eindigde met Wynton als achtste (76,420). Witte-Vrees was al verzekerd van deelname aan de wereldbekerfinale over drie weken in de Amerikaanse stad Omaha, Gal pakte in Den Bosch precies genoeg punten om ook een startbewijs te bemachtigen. Indoor Brabant was de laatste van de negen wedstrijden voor de finale.

Nieuwe kür
Minderhoud was als titelverdediger al zeker van deelname aan de wereldbekerfinale. Hij toonde zaterdag met Glock’s Flirt aan in vorm te zijn en de strijd met Werth aan te kunnen. ,,Ik heb niet vaak een proef gereden waarbij het van begin tot einde zo klopt”, zei de ruiter, die in Den Bosch voor het eerst zijn nieuwe kür liet zien. ,,Het was er hoog tijd voor. Nu de nieuwe kür er eenmaal is, ben ik er superblij mee.”