Bram van Es wint opnieuw met Veldheer

  • 24 mei 2009 19:28

door: Steven Stegen, 24 mei 2009 19:28

COEVORDEN – Bram van Es rijdt zijn Veldheer nog maar kort in de ZZ, maar na Dwingeloo was de ruiter uit Beilen zondag ook succesvol op het sterk bezette CH Coevorden. Van Es won het ZZ-twee fasen.

De ZZ-klasse was in Coevorden bijzonder sterk bezet. Voor de organisatie was dat reden om als eerste parcours een twee fasen uit te schrijven, in plaats van een klassiek parcours met aansluitend barrage. Foutloze combinaties in de eerste fase van het traject moesten proberen de tweede fase zo snel mogelijk af te leggen.

Voor Bram van Es en Veldheer leek dat geen enkele moeite te kosten. Met een tijd van 31.18 seconden waren zij duidelijk sneller dan Bert-Jan Zuidema uit Linde, die met UB40 een tijd van 31.56 klokte. Daarmee heeft Van Es na Dwingeloo opnieuw een mooie overwinning op zijn erelijst staan. Zijn Veldheer komt in de ZZ nog maar net kijken, maar nu al staat er een geroutineerde combinatie, die er dus in slaagde de winnende combinatie van het CH Tolbert het nakijken te geven.

Het afsluitende ZZ direkt op tijd, waarmee de 27e editie in het fraaie Van Heutszpark werd afgesloten, bracht de overwinning voor Marianne Boerema. De amazone uit Zuidhorn bouwde met haar paard ET een royale voorsprong op. Ze had 61.82 seconden nodig om het door Jos Brinkman gebouwde parcours af te leggen. Robert Roordink had daarvoor met Sapristi 63.05 nodig en werd daarmee tweede.

NHP
Claudia van Dijk won met VDR Wednesday het Z-twee fasen. Ā©Steven Stegen

Claudia van Dijk won met VDR Wednesday het Z-twee fasen. Ā©Steven Stegen