Albert Zoer wint met Feliciano op CH Coevorden

Share
  • 16 mei 2010 19:55

door: Steven Stegen, 16 mei 2010 19:55

COEVORDEN – Albert Zoer greep zondag de overwinning in het ZZ twee fasen tijdens het sterk bezette CH Coevorden. In het fraaie Van Heutzpark zegevierde Zoer met de schimmel Feliciano. De ruiter uit Echten liet in dit pittige parcours Yvonne van Dijk uit Veendam met Vayrenta achter zich.

Albert Zoer springt met Feliciano over de muur. ©Steven Stegen

Voor het ZZ twee fasen parcours kwamen zo’n 35 combinaties in actie. Parcoursbouwer Jos Brinkman uit Albergen bleek geen gemakkelijke opgave te hebben neergezet. Slechts zeven deelnemers bleven in de eerste fase van het parcours foutloos, waarna ze in het tweede deel van vijf sprongen een zo snel mogelijke tijd moesten neerzetten.

Albert Zoer had in deze ZZ-rubriek drie ijzers in het vuur. Met Voila viel er één balkje en met Winnipeg liet Zoer daarna hetzelfde resultaat aantekenen. Maar met de schimmel Feliciano liep alles op rolletjes. Dankzij de enorme galop van dit paard zette Zoer de winnende tijd van 25.46 op de klok. Hij versloeg met deze tijd de tot dan toe leidende Yvonne van Dijk uit Veendam met Vayrenta. Bert Jan Zuidema uit Linde stuurde zijn toppaard UB40 naar de derde plaats.

Profruiters maakten op het CH Coevorden de dienst uit, want naast Albert Zoer was ook Michael Greeve zeer succesvol. Greeve, die is verbonden aan de stal van oud-Europees kampioen Johan Heins in De Schiphorst, werd in het ZZ-parcours vierde met Meike. Daarvoor won hij op spectaculaire wijze het Z twee fasen met zijn paard Wim.

Nieuw op het programma was de KNHS Boerenbond Welkoop Cup. Het gaat om een wedstrijd op M-niveau, waarbij in de eerste ronde de rijstijl wordt beoordeeld en er een tweede omloop volgt op strafpunten en tijd. Het werd met 27 deelnemers een lange zit en het is maar de vraag of het publiek op zo’n toch wel langdradige wedstrijd op het hoofdterrein zit te wachten. De 15 combinaties met de beste punten voor de rijstijl, zoals die werd beoordeeld door Johan Hamminga, mochten door naar de tweede ronde. Winnares werd Megan Oude Groeniger van de Hagmolenruiters met Silk-ka’s Silver Dollar.

Dressuur

Loes Corsel verzorgde tijdens het CH Coevorden een clinic met Ramazotti.

Loes Corsel gaf met Ramazotti een clinic, zodat de dressuurliefhebbers zondag niet voor niets naar Coevorden kwamen. ©Steven Stegen

Voor de dressuurliefhebbers was het jammer dat de vorig jaar zo geslaagde kür op muziek werd afgeblazen. Dit jaar hadden zich slechts drie deelnemers gemeld. Drents kampioene Loes Corsel schoot de organisatie te hulp en verzorgde met Ramazotti een mooie clinic. Corsel had met Wes Borough graag een gooi naar de prijzen gedaan in de reguliere proeven, maar de merrie overleed eerder deze week aan koliek. Beide Z2-proeven werden met grote overmacht gewonnen door Jarmilla Peterson uit Wedde. De Groningse amazone was met Don Chello niet te kloppen dankzij megascores van 238 en 236. Susanna Wiersma werd in beide proeven tweede met Utinov.

Stegen.net