Familie Van Geel heerst op geslaagd CH Coevorden

Share
  • 17 mei 2015 18:48

door: redactie, 17 mei 2015 18:48

COEVORDEN | STEGEN.NET
De editie 2015 van het CH Coevorden was vooral het evenement van de familie Van Geel. Daan van Geel won zowel het Z- als het ZZ-klassiek, zijn vrouw Mareille van Geel werd derde in het Z-klassiek en Martijn van Geel schreef het tweede ZZ-parcours op zijn naam.

Daan van Geel en Dy-Zento op weg naar de overwinning in de ZZ-klasse op het CH Coevorden.

Daan van Geel en Dy-Zento op weg naar de overwinning in de ZZ-klasse op het CH Coevorden.
STEVEN STEGEN

De slotdag van het CH Coevorden in het fraaie Van Heutszpark was meer dan geslaagd. Een mooie accommodatie, veel publiek, selectieve parcoursen en een vlot verloop kenmerkten het evenement. Het deed de teleurstelling van vorig jaar vergeten. Toen kon het concours vanwege zware regenval niet doorgaan.

In de ZZ-klasse kwamen 12 combinaties aan de start in het parcours van Jos Brinkman. Het was lange tijd spannend of er wel een foutloze rit zou komen. Het leek uit te lopen op een barrage van combinaties met Ć©Ć©n springfout, maar als achtste deelnemer zette Daan van Geel met Dy-Zento dan de eerste nulrit neer. Na hem volgde zijn vrouw Mareille van Geel met Don Diego en later kwamen Leonie Jonkers met Brazzaville en tot slot Maureen Bonder met Champion de Quidam RV er nog bij.

Als eerste in de barrage
Daan van Geel startte als eerste in de barrage. Hij leek wat voorzichtig te beginnen, maar won veel tijd met een gedurfde wending. Hij bleef opnieuw foutloos in 41.50. Mareille van Geel nam meer risico’s en dat pakte niet goed uit, zij liep vier strafpunten en nog vijf strafpunten voor tijd op. Leonie Jonkers reed wel weer foutloos, maar was met Brazzaville duidelijk langzamer.

Maureen Bonder had als laatste starter in de barrage wel zin in een stunt. Ze begon voortvarend, maar vond met Champion de Quidam RV niet de juiste afzet op de oranje oxer, waar een balk viel. Daarna had hard doorrijden geen zin meer, maar Bonder eindigde met vier strafpunten nog wel als derde.

Het Z-klassiek werd ook door Daan van Geel gewonnen, nu in het zadel van Kashmir. Mareille van Geel werd met Excellent derde. Daartussen plaatste Renate Beuving zich als tweede met Desteny.

KĆ¼r op muziek
De beste dressuurcombinaties reden een kĆ¼r op muziek en die werd gewonnen door Krista Lensing met Brighton. De tweede plaats was voor Diana Koopmans. Bij de pony’s klasse Z was Michelle Berends de beste.

Krista Lensing won met Brighton de kĆ¼r tijdens het CH Coevorden.

Krista Lensing won met Brighton de kĆ¼r tijdens het CH Coevorden.
STEVEN STEGEN

Fotoalbum CH Coevorden 2015

[wppa type=”content” album=”20″ size=”auto” align=”center”]Any comment[/wppa]