archief
contact
+31 6 53239630

Bram van Es succesvol met Veldheer

DWINGELOO – Met de tweede plaats in het klassieke parcours en de overwinning in het twee fasen was Bram van Es zaterdag de succesvolste deelnemer in de sterk bezette ZZ-klasse in Dwingeloo. De 32-jarige ruiter uit Beilen leverde deze prestaties met Veldheer (v. Kroongraaf), die pas zijn tweede concours in de ZZ liep.

Bram van Es met zijn opvallende paard Veldheer. ©Roos Meertens
Bram van Es met zijn opvallende paard Veldheer. ©Roos Meertens

Bram van Es maakte met de opvallende Veldheer een solide indruk op het mooie wedstrijdterrein in het centrum van het dorp. Het ZZ-debuut van Veldheer vorige week op het eigen concours in Beilen verliep wat minder goed. ,,Toen gingen de eerste twee hindernissen er af. Dat was trouwens m’n eigen fout. De afstand klopte niet en dat soort ruiterfouten wordt in de ZZ direct hard afgestraft”, aldus Van Es. In het tweede parcours werd de combinatie toen vijfde.

In Dwingeloo begon Bram van Es ook een beetje voorzichtig. ,,Het was een parcours direct op tijd en ik wilde niet al te dol beginnen. Het had nog wel sneller gekund, maar met de tweede plaats achter Marcelle Hokse op Twilight was ik super tevreden.”

Belangrijkste troef

In het twee fasen parcours nam de ruiter uit Beilen iets meer risico’s en dat leverde hem gelijk de overwinning op, voor Henk Frederiks met Pilona en Anna-Froukje de Vries met Uleika. Van Es noemt de zevenjarige Veldheer zijn belangrijkste troef op dit moment, al is hij met Pelgrim ook succesvol. ,,Ik ben erg zuinig op Veldheer. Hij heeft ruim een jaar in de Z gesprongen en was altijd heel stabiel. Ik kan altijd op ‘m bouwen. Het is een opvallend paard om te zien, met veel wit aan z’n hoofd. Sommigen vinden hem lelijk, maar ik vind het wel apart.”

Van Es heeft zijn paradepaard in eigendom met de combinatie Offereins/Hatzmann. ,,In principe is hij voor de handel, maar ik ben niet bang dat hij heel snel weg is. Ook de paardenhandel voelt de crisis”, aldus Van Es, die onlangs in Appingedam in de klasse Z nog de Hippos prijs verdiende met Veldheer.

In de klassen L, M en Z konden in Dwingeloo punten worden verdiend om te kunnen deelnemen aan Outdoor Gelderland. ,,Dat heeft ons net als vorig jaar veel extra deelnemers opgeleverd”, aldus Jolanda Wiltinge van de organiserende Stichting Hippische Week Dwingeloo, die vele jaren in oktober een indoor wedstrijd organiseerde in de manege van Arjen Vos. In de klasse Z gingen de overwinningen naar Anne-Liza Makkinga met Vin Diesel en Michiel Brusse met Unforgettable.

NHP

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share