Kleis verrassende winnaar in Derby Hamburg

  • 25 mei 2009 11:11
door: redactie, 25 mei 2009 11:11

HAMBURG – De prestigieuze Derby van Hamburg kreeg zondagmiddag een verrassende winnaar. De vrij onbekende Duitser Thomas Kleis won voor 20.000 toeschouwers deze 80e editie. Hij deed dat met zijn twaalfjarige merrie Carassina (v. Concerto II).

Thomas Kleis won verrassend de derby van Hamburg.

Thomas Kleis won verrassend de derby van Hamburg.

Kleis rondde het zware barrageparcours af met een totaal van twee strafpunten en daarmee deed hij het duidelijk beter dan zijn landgenoot Matthias Granzow. Die kwam met Antik over de eindstreep met 15 strafpunten. De derde plaats, zonder barrage, was voor André Thieme met Nacorde (v. Concorde). De 34-jarige Duitser won vorig jaar de Derby. Er deden geen Nederlandse combinaties mee.

De Grote Prijs, onderdeel van de Global Champions Tour, werd zaterdag gewonnen door Bernardo Alves. De Braziliaan stuurde zijn 11-jarige Holsteiner ruin Chupa Chup ook in de barrage onberispelijk rond en bovendien sneller dan de concurrentie. Dat leverde hem de hoofdprijs van 95.000 euro op. Beste Nederlander was Albert Zoer. De ruiter uit Echten eindigde met Okidoki op de zesde plaats, nog altijd goed voor 9.500 euro.

NHP | DPA