Nisse Lüneburg wint Hamburger Springderby dankzij ervaren Calle Cool

Share
  • 1 juni 2014 19:04

door: redactie, 1 juni 2014 19:04

blokjeHAMBURG | STEGEN.NET | DPA
De Duitse ruiter Nisse Lüneburg heeft zondag voor 25.000 toeschouwers de Derby van Hamburg gewonnen. De zege van de 25-jarige ruiters was goed voor ruim 94.000 euro.

Nisse Lüneburg neemt met Calle Cool een hindernis.

Nisse Lüneburg neemt met Calle Cool een hindernis.

Het was de tweede keer dat Nisse Lüneburg de Derby van Hamburg wist te winnen, eerder was hij succesvol in 2012, ook toen met de inmiddels 17-jarige ruin Calle Cool. ,,Ik heb het zeker aan hem te danken. Ik kan op hem vertrouwen, hij heeft een geweldige instelling”, complimenteerde de Duitse ruiter zijn paard, dat in 2008 onder Carsten-Otto Nagel als eens tweede werd.

Slechts twee combinaties wisten in het basisparcours foutloos te blijven. Het waren de 149e en 150e foutloze ritten, in de 94 jarige geschiedenis van het evenement. Het 1230 meter lange parcours met 17 hindernissen is al die tijd gelijk gebleven. Lüneburg reed als eerste de barrage en bleef opnieuw foutloos. Zijn enige concurrent Andre Plath maakte vervolgens met Cosmic Blue een fout en werd tweede. Carsten-Otto Nagel eindigde met Lex Lugar derde.