archief
contact
+31 6 53239630

Nationale spring­ti­tel voor Jeroen Dubbeldam

MIERLO — Niet Albert Zoer, niet Nathalie van der Mei, maar Jeroen Dubbeldam is zon­dag in Mierlo Nederlands kam­pi­oen sprin­gen gewor­den. Het talent uit Weerselo zege­vierde in het zadel van BMC Van Grunsvens Wisper.

De nieuwe kampioen Jeroen Dubbeldam rijdt de ereronde. ©CH Mierlo
De nieuwe kam­pi­oen Jeroen Dubbeldam rijdt de ere­ronde. ©CH Mierlo

Dubbeldam eiste het kam­pi­oen­slint op dank­zij twee fout­loze rond­jes op de slot­dag. De Olympisch kam­pi­oen van 2000 in Sydney ver­drong daar­mee de drie rui­ters, die vrij­dag nog op het podium ston­den. Dat waren Gerco Schröder, Leopold van Asten en Eric van der Vleuten senior.

De tweede plaats in het eind­klas­se­ment ging naar Nathalie van der Mei met Heechiem’s Springtime. De 43-jarige Friezin was na het eer­ste onder­deel de ver­ras­sende lei­der en won zon­dag ook het sloton­der­deel. Brons was voor de grote favo­riet, Albert Zoer met Sam.

Voor Dubbeldam is het de eer­ste keer dat hij de nati­o­nale titel ver­o­vert. Met De Sjiem vierde hij begin 2000 vooral inter­na­ti­o­nale suc­ces­sen. Naast de olym­pi­sche titel won hij met het spring­fe­no­meen het CHIO van Aken, één van ’s werelds groot­ste con­cour­sen. Sinds kort berijdt Dubbeldam twee paar­den van de broers van dres­suur­ama­zone Anky van Grunsven. Eerder leverde hij met Van Grunsven Wisper al opval­lende pres­ta­ties op Indoor Brabant.

NHP | KNHS
gerelateerde berichten
Total
0
Share