archief
contact
+31 6 53239630

Nationale springtitel voor Jeroen Dubbeldam

MIERLO – Niet Albert Zoer, niet Nathalie van der Mei, maar Jeroen Dubbeldam is zondag in Mierlo Nederlands kampioen springen geworden. Het talent uit Weerselo zegevierde in het zadel van BMC Van Grunsvens Wisper.

De nieuwe kampioen Jeroen Dubbeldam rijdt de ereronde. ©CH Mierlo
De nieuwe kampioen Jeroen Dubbeldam rijdt de ereronde. ©CH Mierlo

Dubbeldam eiste het kampioenslint op dankzij twee foutloze rondjes op de slotdag. De Olympisch kampioen van 2000 in Sydney verdrong daarmee de drie ruiters, die vrijdag nog op het podium stonden. Dat waren Gerco Schröder, Leopold van Asten en Eric van der Vleuten senior.

De tweede plaats in het eindklassement ging naar Nathalie van der Mei met Heechiem’s Springtime. De 43-jarige Friezin was na het eerste onderdeel de verrassende leider en won zondag ook het slotonderdeel. Brons was voor de grote favoriet, Albert Zoer met Sam.

Voor Dubbeldam is het de eerste keer dat hij de nationale titel verovert. Met De Sjiem vierde hij begin 2000 vooral internationale successen. Naast de olympische titel won hij met het springfenomeen het CHIO van Aken, één van ‘s werelds grootste concoursen. Sinds kort berijdt Dubbeldam twee paarden van de broers van dressuuramazone Anky van Grunsven. Eerder leverde hij met Van Grunsven Wisper al opvallende prestaties op Indoor Brabant.

NHP | KNHS

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel