archief
contact
+31 6 53239630

Nederlandse springtitel senioren voor Leopold van Asten en Zidane

MIERLO – Leopold van Asten legde zondag beslag op de Nederlandse springtitel. Op het NK voor senioren in Mierlo was hij met VDL Groep Zidane de beste. Maikel van der Vleuten klom met twee foutloze ritten van VDL Groep Arera C naar het zilver. Jeroen Dubbeldam pakte brons.
Leopold van Asten in de ereronde met Zidane.

blokjeMIERLO | STEGEN.NET
Leopold van Asten legde zondag beslag op de Nederlandse springtitel. Op het NK voor senioren in Mierlo was hij met VDL Groep Zidane de beste.

Leopold van Asten in de ereronde met Zidane.
Leopold van Asten in de ereronde met Zidane.
CH MIERLO

Van Asten sloot af met een totaal van 1,75 strafpunten. Het is voor de ruiter uit Duijzel zijn tweede Nederlandse titel, nadat hij in 2003 zegevierde met Think Twice. Maikel van der Vleuten klom met twee foutloze ritten van VDL Groep Arera C naar het zilver.

Jeroen Dubbeldam stond op zilver bij aanvang van de laatste dag, maar na een springfout van SFN Zenith N.O.P. in de eerste finaleronde restte de wereldkampioen het brons. ,,Ik had na het WK wat gas teruggenomen met hem. Daardoor zat ik minder in mijn ritme dan vorig jaar toe we hier tweede werden. Zenith gaf me deze dagen een fantastisch gevoel. Vorig jaar was hij nog onervaren, dit jaar heb ik met heel bewust naar naar dit NK toegewerkt”. aldus Dubbeldam.

Klassementsleider Frank Schuttert had vette pech. Hij kwam met Winchester HS ten val.

Total
6
Shares
gerelateerde berichten
Total
6
Share