archief
contact
+31 6 53239630

Gert-Jan Bruggink grijpt zijn tweede nationale titel bij de springruiters

MIERLO – Het was in zijn afsluitende rit vooral een kwestie van scherp blijven. Dat zei Gert-Jan Bruggink zondag, kort nadat hij met Primeval Dejavu de nationale titel bij de springruiters had veroverd. ,,Voordat ik in de ring kwam maakte Leon Thijssen een foutje. Dat maakte het voor mij gemakkelijker.”

MIERLO

Gert-Jan Bruggink is zondag in Mierlo Nederlands kampioen bij de springruiters geworden. Hij behaalde het succes met Primeval Dejavu, een 9-jarige ruin. Voor de 32-jarige ruiter uit Weerselo was het de tweede nationale titel in zijn loopbaan.

Kampioen Gert-Jan Bruggink, en de nummers twee en drie, Leon Thijssen en Albert Voorn. NK springen Mierlo ©CH Mierlo
Kampioen Gert-Jan Bruggink, en de nummers twee en drie, Leon Thijssen en Albert Voorn. ©CH Mierlo

De tweede plaats was voor Leon Thijssen uit Baarlo, die Tyson bereed. Brons ging naar Albert Voorn. De 56-jarige routinier, winnaar van het zilver op de Olympische Spelen van Sydney in 2000, kwam tot dit succes met Tobalio. Met de vierde plaats eindigde zijn zoon Vincent net naast het podium.

In 2002 werd Bruggink voor de eerste keer kampioen. Destijds had hij de beschikking over de op eigen stal gefokte Joël, het paard waarmee hij uitgroeide tot een internationale combinatie en deelnam aan de Europese titelstrijd, het wereldkampioenschap en de Olympische Spelen.

Een ander groot succes voor Bruggink was het winnen van het CHIO van Rotterdam, in 2004. Verder behaalde hij, in 2001, 2004 en 2012, drie keer zilver op het NK.

later meer…

Uitslag NK springen 2013:
1. Gert-Jan Bruggink, Primeval Dejavu, 5,04
2. Leon Thijssen, Tyson, 5,91
3. Albert Voorn, Tobalio, 7,68
4. Vincent Voorn, Gestion Priamus Z, 8,54
5. Hendrik Jan Schuttert, Cerona HS, 9,03
6. Jeroen Dubbeldam, Utascha SFN, 9,56

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel