Steffen Peters wint Grand Prix, Anky tweede

Share
  • 17 april 2009 08:35

door: redactie, 17 april 2009 08:35

LAS VEGAS – De Amerikaan Steffen Peters heeft bij het eerste onderdeel van de finale van de wereldbeker dressuur voor een enorme stunt gezorgd. Voor eigen publiek won Peters de Grand Prix met de KWPN’er Ravel (Contango x Democraat). Anky van Grunsven presteerde ook sterk en werd tweede met IPS Painted Black.

Steffen Peters in actie met Ravel. ©FEI/Dirk Caremans

Steffen Peters in actie met Ravel. ©FEI/Dirk Caremans

Steffen Peters reed met de elfjarige Ravel een persoonlijk record: 77,914%. Dit tot grote vreugde van het Amerikaanse publiek, dat compleet uit z’n dak ging. Van Grunsven, die last heeft van haar luchtwegen, kwam met de hengst Painted Black tot 74,170%. Ze had wat foutjes in de wissels.

,,Ik ben heel erg tevreden en het begin was inderdaad ijzersterk. Halverwege de proef werden de interne spanningen Painted Black net iets teveel, waardoor de fouten in de changementen om de twee werden gemaakt. Toch kwam de rust even later weer terug en we hebben daardoor de hoogste score gehaald van 74.170% die ik ooit met Painted Black heb gehaald!”, aldus een tevreden Van Grunsven.

Daarna volgde Isabell Werth met Satchmo met 73,744%. Hans-Peter Minderhoud eindigde met Exquis Nadine als vierde met 73,063%. Zaterdag valt in de kür de beslissing.

NHP