Isabell Werth geschorst na dopinggebruik

Isabell Werth geschorst na dopinggebruik

24 juni 2009 13:27 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

WARENDORF – Ook de Duitse dressuursport heeft nu haar eigen dopingschandaal: bij Whisper van Isabell Werth is een verboden middel aangetroffen. De Duitse paardensportfederatie FN reageert geschokt. ,,Dit is een ramp voor de paardensport”, zo zegt de voorzitter.

Isabell Werth.

Isabell Werth.

Tot nu toe waren het vooral de springruiters die voor vette koppen zorgden met hun gebruik van niet toegestane middelen. Nu komt daar de succesvolste Duitse dressuuramazone bij, een amazone die nota bene bekend staat als op en top sportmens, met een hele sportieve instelling jegens haar paarden. ,,Ik weet dan ook niet wat ik hierop moet zeggen”, zei Heike Kemmer namens de collega’s tegen het persburo DPA.

Bij het paard van Werth is Fluphenazin aangetroffen. De contra-expertise moet overigens nog plaats vinden. De vondst van het middel komt Werth in elk geval op een schorsing te staan. Daardoor mist ze het CHIO van Aken.

NHP