Milde straf van zes maanden voor Isabell Werth

  • 2 september 2009 21:31
door: redactie, 2 september 2009 21:31

LAUSANNE – Dressuuramazone Isabell Werth is door de FEI voor een half jaar geschorst. Haar paard Whisper werd in juni tijdens het concours van Wiesbaden positief bevonden. Het dier bleek behandeld met het verboden psychofarmaceutische middel fluphenazine. De schorsing komt op een gunstig moment, want Werth is zwanger en zou daarom toch al geen wedstrijden rijden.

Isabell Werth.

Isabell Werth.

De vijfvoudig olympisch kampioene was vele jaren de grote concurrente van Anky van Grunsven. Omdat haar uitsluiting beperkt is gebleven tot zes maanden kan de Duitse bond Werth gewoon selecteren voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen. ,,Ik ben blij dat dit besluit er nu eindelijk is”, reageerde ze op de uitspraak, die algemeen als ,,mild” wordt betiteld.

Werth, die door deze affaire de Nederlandse top geen tegenstand kon bieden op de EK in Windsor, vertelde dat ze zich nu gaat concentreren op haar zwangerschap en op de bevalling. Ze ziet af van een protest tegen de in juni opgelegde voorlopige schorsing en laat ook geen contra-expertise uitvoeren. ,,Dat is een straf zou krijgen was duidelijk, alleen was de vraag hoe lang die zou zijn”, aldus de 40-jarige Duitse amazone.

Stegen.net | DPA